amij Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Witam! Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość Planuję za niedługo zakupić sobie rowerek aby dojeżdżać sobie swobodnie do pracy/szkoły a i czasem rekreacyjnie po lasach. Jednakże napaliłem się na (pewnie wg niektórych z was zbędne) bajery takie jak hamulce tarczowe czy pełna amortyzacja. W oko wpadł mi rower "ARKUS & ROMET 2012 FUSION 505 2HT" ( http://www.rb-rowerek.pl/arkus-romet-2012-fusion-505-2ht.html ) co o nim sądzicie? Pozdrawiam serdecznie :-)
Dexter127 Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Ta rama mi się zawsze podobała. Gdyby tak wymienić wszystko prócz ramy i wstawić lepszą amortyzacje to ciekawe jak by to wyszło Ktoś odnośnie geometrii by musiał się wypowiedzieć bo ja na ten temat aż tak obeznany nie jestem
amij Napisano 28 Marca 2012 Autor Napisano 28 Marca 2012 Ogólnie rowerek bardzo ładny. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat zawieszeń, czy innych komponentów. Jedynie korbę na allegro znalazłem Ogólnie będzie to mój pierwszy rower po "realowskim" z komunii, więc nawet jakby resory powystrzeliwane były i tak będę się cieszył, że fajnie buja Więc skoro będę się "uczył czuć" rowery, to jestem zdania, że jak będzie potrzeba wymienić jakiś słaby/zużyty komponent, to wtedy się człowiek szarpnie. W tej chwili nie stać mnie na najlepszy i najdroższy sprzęt, a to cacko naprawdę mi się podoba.
Obes Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 To też jest rower komunijny, działa identycznie z innymi fullami komunijnymi, tyle, że ma ramę z aluminium, fajnie , że ci się podoba, będzie nieźle bujał, będziesz miał radochę.
amij Napisano 28 Marca 2012 Autor Napisano 28 Marca 2012 Hehe tyle że mój komunijny sprzed 12 lat kosztował 250 zł a ten 5 razy tyle Jeszcze jedno pytanko: Czy z czasem nie będzie problemów z wymianą komponentów? Np jak będę chciał sprawić zawieszenie na lepsze to nie trzeba będzie nic "przerabiać"? Chodzi głównie o zawieszenie czy zmianę tylnej zębatki na ośmiostopniową
nemo2009 Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 co o nim sądzicie? Słaby,słaby.Poważnie,chcesz dojeżdżać nim do pracy,a ile ważysz?Jeśli powyżej 50 kg,to ta piękna sprężyna pod siodłem w szybkim tempie przestanie być sprężysta i rowerek nie będzie się już tak ładnie bujał..Za te pieniądze można kupić coś lepszego.
amij Napisano 28 Marca 2012 Autor Napisano 28 Marca 2012 Słaby,słaby.Poważnie,chcesz dojeżdżać nim do pracy,a ile ważysz?Jeśli powyżej 50 kg,to ta piękna sprężyna pod siodłem w szybkim tempie przestanie być sprężysta i rowerek nie będzie się już tak ładnie bujał..Za te pieniądze można kupić coś lepszego. Wyżej pisałeś co innego %) A co polecasz tak do 1500 zł ze sprężynkami i tarczą?
nemo2009 Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 A co polecasz tak do 1500 zł ze sprężynkami i tarczą? Nic. Za te pieniądze rama sztywna z amortyzatorem z przodu. Podaj swój wzrost i długość nóg,to wówczas można coś zaproponować,ale bez sprężynki.
amij Napisano 28 Marca 2012 Autor Napisano 28 Marca 2012 Ok to sam coś poszukam I sprostowanie co do zarzutu wyżej, pomyliłem nick ze "statusem na forum", wybacz,błąd świeżaka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.