Skocz do zawartości

[opony] Continental Race King 2.2 - problem

satyr88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli producent podaje 3.5, a ktoś jedzie na 1.7 (nie neguje, że jeździ się lepiej \ gorzej) nie powinien się dziwić, że opona pęka, albo łapie pany.

Zastanawia mnie dlaczego nie jest podana najniższa wartość ciśnienia przez producenta.

Ja dzisiaj zacznę testować od 2.5 bar.

Napisano

A właśnie się zastanawiałem czy na ten sezon nie kupić RK i już wiem że się nie zdecyduje. Smart Sam mi poleciał bardzo szybko i chciałem coś równie uniwersalnego ale wytrzymalszego, żeby ponad 5k km zrobił na asfaltach a do tego radziło sobie w błocie i ziemi ale tutaj raczej RK się nie sprawdzi. Zwłaszcza że poprzednia opona mi pękła właśnie na ściane bocznej od szaleńst na mieście i w terenie.

Napisano

Jak miałem Race Kingi, to nie pompowałem więcej niż 2 atm (z dętkami). Przy 3 atm, czy jeszcze więcej, ta opona traci swoją główną zaletę (amortyzacja), a zyskuje wady - gorsze trzymanie, uślizgi.

Takie są moje wrażenia z użytkowania tych opon, ktoś inny może mieć zgoła odmienne.

• 3 tygodnie później...
Napisano
żeby ponad 5k km zrobił na asfaltach a do tego radziło sobie w błocie i ziemi

W takim razie zapraszam do sklepu po oponkę Hutchinson Toro - na dodatek drutóweczka jest lekka, moja waży 580 gramów w rozmiarze 2,15

Jakieś rady co z tym zrobić?

Łatkę tam podklej i opona pojeździ jeszcze jakiś czas.

Napisano

W takim razie zapraszam do sklepu po oponkę Hutchinson Toro - na dodatek drutóweczka jest lekka, moja waży 580 gramów w rozmiarze 2,15.

I bardzo możliwe że tak zrobię jak obecną zajadę do granic wytrzymałości, dzięki za informacje. Jak jest z w miarę twardej gumy to się nada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...