Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowe] Problem ze skracaniem Formuli The One

matiass

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Słuchajcie, zabrałem się za skracanie moich formuli i utknąłem w miejscu;/ Uciąłem przewód, odzyskałem baryłkę i trzpień (na foto 1, to te 2 elementy od prawej) i teraz nie mogę tej baryłki z powrotem nałożyć. Po prostu przewód jest za gruby. Skracałem już formule oro puro i tam po chwili szło, a tu już parę godzin się męczyłem, co trochę docinałem po centymetrze przewód, żeby nie był zgrubiały od prób (już jest ciut za krótki;]), podgrzewałem tą baryłkę, próbowałem lekko, mocno i nic. Zresztą zobaczcie jak mocno siedzi oryginalnie, aż się wcina w ten wąż. Nie wiem o co chodzi z tymi hamulcami, macie może jakieś pomysły?

Pozdrawiam!

Mateusz

img2437u.jpg

img2441ek8.jpg

Napisano

Baryłkę/oliwkę wkładasz na przewód przed wbiciem pinu; poza tym oliwki różnią się średnicą wewnętrzną (minimalnie) i o ile pamiętam np shimanowska nie chce wejść na przewód formuli wcale.

A jeśli chodzi o użycie tej samej oliwki to tylko w Erze. zaciskając ją na przewodzie zgniatasz ją. Ten numer nie przejdzie.

Napisano

Baryłkę/oliwkę wkładasz na przewód przed wbiciem pinu; poza tym oliwki różnią się średnicą wewnętrzną (minimalnie) i o ile pamiętam np shimanowska nie chce wejść na przewód formuli wcale.

A jeśli chodzi o użycie tej samej oliwki to tylko w Erze. zaciskając ją na przewodzie zgniatasz ją. Ten numer nie przejdzie.

Hej

Ale słabo, tego się obawiałem;/ Dzięki za info! Orientujesz się może czy oliwki do formuli są uniwersalne? Bo znalazłem zamienniki na allegro po 20zł do oro... oryginalne kosztują po 60zł, masakra 120zł na przód i tył;/

Pozdrawiam

Mateusz

Napisano

Hej

Dzięki za linki!

Nie zdawałem sobie sprawy, że tak tanio można to wyrwać, a jak widziałem cenę oryginalnych to....

Pozdro!

Mateusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...