Skocz do zawartości

[rower] merida , cube, kross

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

na polu boju pozostały trzy rowery :)

cube ltd race 2011

http://www.bikeatelier.pl/rowery/rowery-mtb-sztywne/rower-cube-ltd-race-2011-bialy

merida matts lite 1000-d

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-matts-lite-1000-d-2011.html

oraz kross level a8:) kiedy powiedziałem w pewnym sklepie ze do wyboru mam meride oras krossa sprzedawca stwierdził tylko merida bo kross to tandetna rama klepana nie wiadomo

gdzie, firma bez tradycji itd oburzył się że śmiem porównywać meride do krossa:)

http://www.kross.pl/pl/2012/mtb-xc/level-a8

wiec który :) 50/50 las, asfalt, amatorskie xc:)

Napisano

Wiadomo że każdy sprzedawca zrobi wszystko aby sprzedać to co on ma a kross to porządna marka zostałem uświadomiony :)

ale owszem merida ma chyba dłuższe doświadczenie jednak nie czuje się na tyle zawaansowany aby z tych 3 rowerów coś wybrać

Napisano

właśnie wybór trudny osprzetowo bardzo podobne jedyne na czym mozna opierac wybór to doświadczenie osób które owe modele mialy okazje okiełznac:)

Napisano

mam jeszcze pytanie odnosnie meridy, jako ze w sklepie była rama tylko 20 sprzedawca zaproponowal ze za 100 wezmie zamieni tą ramę na 18. Czy po takiej zamianie bedzie wszystko pasowało i grało ze soba??

Napisano

Tylko nie wiem dlaczego masz płacić za to, że sprzedawca nie ma ramy w Twoim rozmiarze,

Co do ramy wsystko da się założyc, tylko będzie musiał ewentualnie skrócić linki, i wsadzić 10 mm podkładek pod mostek, żeby nie ciąć sterówki a amorze.

Napisano

czyli jest już pewien problem :) ramy niema bo to model z 2011 i dostać go w 18 jest bardzo trudno, widze ze krossa raczej nikt nie poleca :) model osprzetowo fajny ramowo nie wiem:)

czyli merida bądź cube

no chyba ze scott scale 50 2011

Napisano

Nie wiem w czym problem z Krossem, to bardzo dobry rower, w niczym nie ustępujący Meridzie czy Cube, a je sli ktoś twierdzi inacze to kłamie.

Czasy kiedy Kross był gorszy już minęły ...

PS

Kross to największy producent rowerów w europie ...

Napisano

Akurat argument z wielkością produkcji jest żadnym argumentem. Giant i Merida to najwięksi producenci na świecie, pomijam fakt że wiele znanych firm ma ramy robione między innymi w tych dwóch firmach. Kross też ma ramy made in Tajwan.

Napisano

Nie wiem w czym problem z Krossem, to bardzo dobry rower, w niczym nie ustępujący Meridzie czy Cube, a je sli ktoś twierdzi inacze to kłamie.

PS

a ty już zakładasz, że kłamie. To tylko czyjaś opinia . . . być może największy (nie wiem, nie interesuje mnie to) bo ma tanie rowery. I dla mnie Kross przy Cube to nic . . .

Napisano

PS

Też jestem podobnego zdania. Z pewnością Level A8 to bardzo dobry rower i nikt by się na nim nie zawiódł. Porównując do prezentowanego Cuba... oba rowery mają dobre ramy, jednak Cube ma trochę lepszy osprzęt- czego odzwierciedleniem jest cena wyjściowa tego roweru - przede wszystkim lepszy amor, o klasę, co rozwiewa moim zdaniem wątpliwości.

Co do samego Krossa to podoba mi się co się dzieje z tą firmą. Rozwija się. Robi nowe zaawansowane rowery, zatrudnia nowych ludzi znających się na temacie i współpracuje z innymi firmami rowerowymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...