kamilbro97 Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Witam. Mam taki problem ponieważ mam rower górski już siedem lat więc pomyślałem że trzeba mu zrobić mały remont a konkretnie chodzi o polerkę kół. A pytanie brzmi- jak je szybko i czym wypolerować bez wyjmowania szprych? Proszę o szczere odpowiedzi! Pozdro.
Sansei6 Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Nie lepiej było kupić czarne obręcze Szmatka i pasta polerska no i jedziesz tak bym pewnie robił gdybym miał nieczarne i lubił pucować
kamilbro97 Napisano 27 Marca 2012 Autor Napisano 27 Marca 2012 Ja mam aluminiowe obręcze i jak to wypolerować bez wyjmowania szprych SZYBKO
Froop Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 na szybko to się głupie dzieci robi- gdzieś tak słyszałem. A co do tematu, proszę: http://lmgtfy.com/?q...wanie+aluminium
Tofi Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 Najszybciej to chyba pastą polerską do pleksy podawaną z myjki ciśnieniowej, ale bardziej ekonomiczny jest outsourcing -danie dzieciakowi na piwo - szybko, tanio i płacisz jedynie za rezultat, a jak za drogo to jakiemuś imigrantowi.
kamilbro97 Napisano 29 Marca 2012 Autor Napisano 29 Marca 2012 ale czy szprychy by nie przeszkadzały? ale czy szprychy by nie przeszkadzały? bo szlifierka kątowa nie podejdzie
karbeti Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Jeżeli nie masz polerki a jesteś uparty to wypolerujesz ręcznie tylko trochę chęci i pasty polerskiej.
Przeor Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Ręcznie to naprawdę musisz mieć chęci i to w dodatku nieograniczone pokłady. Bez wyjmowania szprych to wg mnie trochę po partacku, nie zrobisz dokładnie. Żeby to zobrazowaćposłużę się przykładem. Można podczasmalowania w domu zostawić gniazdka zamontowane? Można, ale Nobla dla tego, kto malując do samego końca nie zamaluje gniazdka:) Ściągając szprychy zrobisz to zdecydowanie szybciej i dokładniej.
kamilbro97 Napisano 31 Marca 2012 Autor Napisano 31 Marca 2012 ale jak bym później podczas zakładania szprych może się koło zepsuć(będzie krzywe) Słyszałem na innym forum że można za pomocą pistoletu do malowania i nitra wypolerować
globuss2 Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 http://mysite.verizon.net/dellbox/POLEROWANIE.pdf masz z pierwszej strony .. później bezbarwnym pryśnij i będzie git
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.