Skocz do zawartości

[sklep]Centrumrowerowe.pl - zmiany

PauL605

Rekomendowane odpowiedzi

Z systemem sobie może nie radzą, ale chyba sprzedawcy jakiś kurs sprzedawania przeszli ;)

Sądzę po odpowiedzi na maila z zapytaniem czy mają rozmiar buta który mnie interesuje, cytuję :

"W tym momencie posiadamy ostatnią parę na magazynie ( i prawdopodobnie jedną z ostatnich w Polsce)"

A model dosyć pospolity, i dostępny u wielu sprzedawców jeszcze :P

Stosują bardzo ciekawy chwyt, trochę rzeczy wystawiają na allegro, trochę nie. Tyle, że na allegro wystawiają taniej i ja chcąć kupić dętki, łyżki, skuwacz nie mogłęm kupić po niższej cenie na allegro, bo nie było wystawionych dętek. Pytam zatem pana z obsługi czy mogą mi dorzucić dętki ze strony (oczywiście w normalnej cenie, bez obniżek czy coś), a ja zamówię przez allegro, bo na stronie było drożej. Niestety tak nie można i jeśli chcę te wszsytkie rzeczy to muszę zamówić na stronie internetowej.

Trochę to skomplikowane ale bolesne...

Problem też miałem z butami, potrzebowałem ich na za 5 dni, a po zakupie okazało się, że ich jeszcze w Polsce nie ma. Niby pisało na allegro, wysyłka do 3dni ale ja pomyślałem, że oni się tak zabezpieczają gdyby mieli opuźnienie na magazynie i jak napisze, że proszę o szybką wysyłkę, bo mi zależy na czsie to wyślą.

a nowa szata graficzna do kitu

no ale niestety w Polsce mamy monopol (no może nie dosłownie, bo są 2 - 3 większe sklepy rowerowe, które mają nie najgorsze ceny)

ale co to za wybór, Niemiec w takim Berlinie to ma 50 różnych sklepów, a ja w Krakowie mam bodaj 5 z 2 bluzami na haku (np. w dobrych sklepach rowerowych)

Ten "trick" z ceną na stronie netowej to zwykła komedia.

Ja zapytałem ich czy mają więcej niż jedną sztukę potrzebnych mi dętek to napisali że w drodze wyjątku mogą mi zrobić cenę taką jak na allegro :) Nie wiem z jakiej bajki są ci ludzie, ale na pewno nie z mojej.

Coś mi wygląda na to, że sklep czasy świetności ma za sobą. Tydzień temu złożyliśmy zamówienie na sporo części, i przez trzy dni z rzędu nie idzie się do nich dodzwonić. W momencie, gdy spodziewamy się już wysyłki oni piszą, że jedna pozycja (dostępna w momencie składania zamówienia) jest już niedostępna... Jakiś cyrk, kiedyś się bardziej starali.

no ale niestety w Polsce mamy monopol (no może nie dosłownie, bo są 2 - 3 większe sklepy rowerowe, które mają nie najgorsze ceny)

ale co to za wybór, Niemiec w takim Berlinie to ma 50 różnych sklepów, a ja w Krakowie mam bodaj 5 z 2 bluzami na haku (np. w dobrych sklepach rowerowych)

Nie przesadzałbym z tą opinią. Są mniejsze sklepy oferujące sprzęt w przystępnych cenach trzeba im tylko zaufać. Wielu opiniom na tym forum wiemy komu warto a komu nie warto ufać.

Pozdrawiam

• Mod Team

No niestety, z kolegą Ukaniexem chcieliśmy kupić okulary, ja chciałem Accenty Stingraye i co?

Na stronie były przecenione ze 115 na 55, po zamówieniu okazało się, że jednak ich nie ma, po kontakcie dowiedziałem się tylko, że nie ma i nie będzie w tej cenie. Na allegro oczywiście są... po 115 zł.

Także zastanawiam się, czy te ich przeceny są realne, miałem nadzieje, że tym razem CR mnie pozytywnie zaskoczy (poprzednio wysyłali mi sprzęt ponad miesiąc...), nie wyszło znowu i ja im chyba podziękuję już na amen :c

Kiedy duży sklep ogłasza "Big Sale", to z moich obserwacji chaos i tego typu niespodzianki są kwestią czasu. Nie takie rzeczy działy się w zagranicznych sklepach kiedy przeceniali np. ramy FS na 50% i jeden towar zamówiło kilkadziesiąt osób :)

Odnośnie okularów Accent Stingray zalecam koniecznie przymierzyć, bo są projektowane pod specyficzny (raczej wąski, kobiecy) nos. W każdym razie mój kulfon nie zgrał się z nimi zbyt dobrze, już okulary z Lidla są wygodniejsze.

No niestety, z kolegą Ukaniexem chcieliśmy kupić okulary, ja chciałem Accenty Stingraye i co?

Na stronie były przecenione ze 115 na 55, po zamówieniu okazało się, że jednak ich nie ma, po kontakcie dowiedziałem się tylko, że nie ma i nie będzie w tej cenie. Na allegro oczywiście są... po 115 zł.

Także zastanawiam się, czy te ich przeceny są realne, miałem nadzieje, że tym razem CR mnie pozytywnie zaskoczy (poprzednio wysyłali mi sprzęt ponad miesiąc...), nie wyszło znowu i ja im chyba podziękuję już na amen :c

Ja jestem bardzo zadowolony. Kask 661 COMP II, w sklepie za 299, w centrumrowerowym 139zł. Wysyłka błyskawiczna. Więc warto mimo wszystko próbować bo można perełki wyrwać.

Nie przesadzałbym z tą opinią. Są mniejsze sklepy oferujące sprzęt w przystępnych cenach trzeba im tylko zaufać. Wielu opiniom na tym forum wiemy komu warto a komu nie warto ufać.

Pozdrawiam

pojedyncze wyjątki, które mają 1-2 rzeczy tańsze,

nigdzie nie znajdziesz takich cen jak w internece, nie ma się co oszukiwac,

kupowałem 2 lata temu buty szosowe, Shimano R076 na allegro cena 190zł jakoś tak,

znalazłem buty w 2 sklepach stacjonarnych w Krakowie, w jednym cena 260zł w drugim 275zł, sprzedane mi je za 230zł tylko dlatego, że w ten sam dzień kupiłem szosówkę w sklepie Scott'a a oni mieli taką umowę między sobą (polecanie się nawzajem)

2-4 sklepy internetowe, nic więcej nie mamy

ja chętnie zaufam małym sklepom jeśli ich ceny nie będą dużo wyższe,

zerknijcie na buty SH XC50, w CR i BikeStacji kosztują 370zł, a w innych sklepach 540

Słuchaj, mają tam niezły burdel. Zamówiłem okulary których, jak się okazało, nie było w jednym sklepie gdyż w innym je zarezerwowano ... dla mnie. Gdy już anulowałem zamówienie , ponieważ ich nie było, to dostałem mail z CR że ktoś zrezygnował i mogą mi je wysłać... .

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

• Mod Team

Ukaniex, wychodzi,ze to Twoja wina- zamówiłeś okulary-okulary stały się niedostępne,bo zostały zamówione- nie mogłeś wiec ich dostać,bo ich nie było, bo przecież je zamówiłeś i ze względu na to sklep nie mógł ich sprzedać. Po rezygnacji z okularów, które nie były dostępne, bo zostały zarezerwowane ze względu na Twoje zamówienie, stały się one dostępne.

Tak więc żeby kupić okulary wcześniej zamówione musisz z nich zrezygnować,żeby ich nie blokować.

Przeca to logiczne jest

Wracając do rabatów dla stałych klientów, to przed zmianami jakie CR wprowadziło zamówiłem u nich klamkomanetki 105.

Po prowadzeniu nowego systemu miałem dalej rabat 2%. Napisałem do nich, że złożyłem u nich większe zamówienie i już powinno mi wskoczyć na 4%.

Pracownik sklepu, odpisał że faktycznie, przeprosił mnie za błąd i podniósł rabat do 4%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...