Przeor Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Oj tam, w internetowych sklepach nie mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja osobiście parę razy zamawiałem z tego sklepu i złego słowa nie mogę powiedzieć.Za każdym razem bezproblemowo i szybko byłem "obsługiwany", paczki dochodziły bardzo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 To co ty te linki ze złota zamówiłeś? Normalnie szok. Linki to mają w każdym, nawet najmniejszym sklepiku rowerowym. Linki clarks'a najtańsze pokryte teflonem. Innych nie mieli.... Jak się później okazało tych też nie... ;/ Zresztą kto ich tam wie. Już im nie wierzę. Mają szczęście że nie mieszkam w Bydgoszczy bo tak mi ciśnienie podnieśli że....byłoby tylko łubudubu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 patrząc na to, co się dzieje z zamówieniami, odpuszczam sobie zakupy w CR i Cykloturze. To są po prostu kpiny z klientów. Jeżeli ta integracja przysporzyła tyle problemów, to logiczne byłoby zawieszenie sprzedaży online, do czasu wyprostowania systemu. A tak po prostu sami sobie strzelają w stopę, dodatkowo psując ludziom krew bajkami o pionierskich zmianach. Wolę kupić u konkurencji, dać im zarobić, skoro potrafią i chcą zarabiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Czy Cyklotur realizuje już zamówienia normalnie? Zamówiłem u nich kilka rzeczy, trochę zdezorientowany nowym - niepraktycznym layoutem strony. Nie spodziewałem się jednak, że dzieją się tam takie cyrki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Czy Cyklotur realizuje już zamówienia normalnie? Zamówiłem u nich kilka rzeczy, trochę zdezorientowany nowym - niepraktycznym layoutem strony. Nie spodziewałem się jednak, że dzieją się tam takie cyrki. Pytanie co znaczy normalnie Odebrałem niedawno zamówienie osobiście w sklepie, ale tylko częściowo, ponieważ od niespełna miesiąca mają problem ze sprowadzeniem jednego towaru. Najpierw pomyłka, potem brak u dostawcy, teraz nie wiem co jest przyczyną - nie pytam, po prostu zrezygnowałem. Bawią się z klientem, ale chyba niebawem się przerzucę na inny sklep. W internecie nawet z przesyłką jest często taniej, mimo mojego najwyższego progu rabatowego. Cwaniaczki nie dość, że podwyższyli ceny, to jeszcze usunęli zapis ze strony o możliwości negocjowania cen. Co do samej strony sklepu, burdel totalny. Zamówienia co kilka dni zmieniają status, mimo, że cały czas są na tym samym etapie. Znikają, pojawiają się - różne bajery się dzieją. Po za tym strona niepraktyczna wg mnie i nie funkcjonująca jak powinna pod kilkoma względami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Pytanie co znaczy normalnie Dla mnie normalnie tzn. zamawiam rzeczy gdzie dostępność jest zaznaczona na zielono (mają na stanie) i jutro\pojutrze towar jest u mnie. Tak było zawsze jak u nich zamawiałem w zeszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Dla mnie normalnie tzn. zamawiam rzeczy gdzie dostępność jest zaznaczona na zielono (mają na stanie) i jutro\pojutrze towar jest u mnie. Tak było zawsze jak u nich zamawiałem w zeszłym roku. Zdecydowanie tak nie jest. I chyba w najbliższym czasie nie będzie niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Witam, dziś po wymianie kilku maili z obsługą sklepu co do reklamacji moich shimanochów sh-mw81 otrzymałem nowiutkie trepy + obiecane bloki, ponieważ stare poszły z reklamowanymi butami. Reklamowałem z powodu: - przeciekania obuwia - przetarcia neoprenowych kołnierzy pomiędzy rzepami. Bloków nie musieli mi dosyłać ale w ramach ogólnych problemów sklepu dostałem od Nich prezenta:) Tak więc patrząc na ogólne Wasze niezadowolenie z obsługi - ja mogę napisać iż w moim przypadku wszystko przebiegło w miarę sprawnie i cóż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 No to sprawa się rozwiązała Ciesze sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 michalbike, jak możesz głosić takie herezje, że strona jest niepraktyczna??? Przecież napisali, że jest zrobiona zgodnie z trendami i zapotrzebowaniem użytkowników! Czyżbyś uważał, że to tylko bełkot marketoidów? Cóż... możesz mieć, podobnie jak ja, rację Nie chciałem się już nad tym rozwodzić wcześniej, bo wygoda korzystania ze strony jest dość subiektywnym aspektem, ale w poprzednim CR czułem się świetnie do bólu - bez problemowo trafiałem tam,gdzie chciałem i znajdywałem to co chciałem. Teraz się czuję jak neandertalczyk w serwerowni. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Ja jeszcze w sprawie cyklotur. Paczkę dostarczyli mi bardzo szybko, tak jak kiedyś. Niestety przysłali nie to co mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ciąg dalszy niestety mało optymistyczny: -zamówienie w poniedziałek, sprawdzony stan, 2szt. w magazynie wysyłkowym - sukces -potwierdzenie ze strony Cykloturu, odbiór osobisty 1 dzień -telefon w dniu odbioru co by bez potrzeby nie jechać, niespodzianka - zamówienie zaginęło w systemie, brak towaru na stanie!!!!, odbiór za 3dni -z konieczności (zakup dętki) jednak się udałem i ku ogólnej uciesze gawiedzi towar zamówiony gotowy do odbioru!!!! -przy odbiorze nie uwzględniono rabatu mimo że na stronie jest. System rabatowy dalej nie działa, zamówienia się nie dodają, historia zamówień nieaktywna. Po półrocznym wdrażaniu nowego systemu dalej partyzantka i totalna improwizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 dlatego ja zmieniłem sklep, mimo, że teoretycznie mają niższe ceny, to te kilka zł mnie nie zbawi, a zakupiony sprzęt mam za 2 dni w domu i mogę go używać. I przede wszystkim bezstresowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Nowa strona Cykloturu to jakas paranoja, kiedys bardzo lubilem ich strone, kazda ######a dobrze opisana + zdjecie, sortowanie po firmach etc. Teraz? Chyba za glupi jestem na to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor Napisano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Zrobiłem dwa zamówienia od czasu kiedy ze strony znikła informacja o możliwych opóźnieniach w realizacji. Pierwsze złożyłem 19.06, wpłata przez płatności online, paczkę miałem u siebie 21.06. Drugie składałem 25.06, nie wiem czy paczka doszła bo zamawiałem na adres znajomego. Chciałbym się odnieść do braku powiadomień o aktualizacji statusu zamówienia. Wcześniej(przed zmianą systemu/strony) przychodziły na maila powiadomienia, łącznie z tym o wysyłce i podanym numerze nadania. Obecnie tego nie ma, co uważam za poważny krok wstecz. Należy we własnym zakresie śledzić zakładkę z historią zamówień, gdzie jak się domyślam status "zamówienie rozliczone" jest równoznaczne z nadaniem paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Po moim ostatnim zakupie nie omieszkałem poinformować obsługi o moich uwagach i spostrzeżeniach, otrzymałem odpowiedź że wciąż się uczą nowego systemu. A moje odebrane zamówienie wciąż wisi jako zamówienie przyjęte. Jeżeli towar jest w magazynie wysyłkowym a nie ma w sklepie (ten sam budynek) to nie da się kupić od ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Co się dzieje z CYKLOTUREM? Drzwi zaplombowane, na kartce info o długach i ostrzeżenie przed zerwaniem plomby? WTF? Wie ktoś coś? Chciałem napisać w wątku o cyklo ale boski system zamykania tematów mi to uniemożliwił. A w sumie to teraz jedna firma. Może by tak zeedytować nazwę tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Parę dni temu będąc w jednym z wrocławskich sklepów rowerowych słyszałem, że ponoć CR ma problemy finansowe. Wszystko wydaje się więc układać w jedną całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Pytanie, czy zrobią jak polskie biura podróży - zrobią zbiórkę kasy i znikną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 No szkoda, to był bardzo dobry sklep, lecz problemem było fatalne zarządzanie relacjami z klientem oraz dziwna polityka cenowa. Pamiętam jeszcze zakupy sprzed 10 lat, było lepiej, choć w sumie nigdy nie dorobili się serwisu z prawdziwego zdarzenia. Pozostało zamawiać za pobraniem z możliwością otwarcia paczki xD PS chyba masz rację.. CYKLOTUR_com (88) - Oczekuje na zamknięcie status ich konta na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Podobno od jutra sklep czynny normalnie już. Jakieś chwilowe problemy były. Wypowiedź właściciela na grupie pl.rec.rowery Nie splajtował. Były problemy z porozumieneim z właścicielem, które dzisiaj rozwiązaliśmy. Udało się dogadać się jak Polak z Polakiem ;-) aha zapomniałem w tym pędzie dodać że sklep jutro i w kolejne dni otwarty jest normalnie czyli 11-19. Za powstłe problemy bardzo przepraszam wszystkich Klientów Cykloturu. Pozdrawiam, Igor Czajkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 no to dobrze, zawsze jeden sklep więcej w Poznaniu pozostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 No szkoda, to był bardzo dobry sklep, lecz problemem było fatalne zarządzanie relacjami z klientem oraz dziwna polityka cenowa. Sklep może być bardzo dobry jeśli ma FATALNE zarządzanie relacjami z klientem oraz DZIWNĄ politykę cenową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 był moment, że kupowałem tam taniej niż na allegro w takim wypadku obojętne były mi pozostałe aspekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.