Lukaszsolo Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 witam posiadam amorek przedni "SR SUNTOUR Raidon X3 LO, 100mm, air 2012" i mam pytanie ile powinno trzymać powietrze w amorku bo jak napompuje 11 atmosfer to po 48h jest tylko 6 atmosfer ;/ amorek jest nowy ma tylko miesiąc pozdrawiam
rzezniol Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Pomiar robisz tak profilaktycznie czy zmienia sie charakterystyka amorka ? Jak sie zmienia charakterystyka to powietrze gdzies ucieka a nie powinno ( mojego SID`a od miesiaca nie macam wsjo OK) Jak profilaktycznie to jest opcja ze powietrze ci zmyka przy podpinaniu/odpinaniu pompki ... Pozdro
rs8 Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Lukasz, zmierz skok amorka bo ja napompowałem 15atm i skok to 130mm
Lukaszsolo Napisano 27 Marca 2012 Autor Napisano 27 Marca 2012 amorek jak napompuje jest sztywny prawie jak kamień (dostosowany pod moją wagę ;P) a juz następnego dnia jest miękki. to tak po prostu można zmienić skok ze 100 na 130 ? a ile można maksymalnie napompować?
Rybka33 Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Masz z nim coś spaćkane. Oddaj na gwarancję. Prawie na pewno poszedł Ci jakiś oring w komorze
Mod Team safian Napisano 27 Marca 2012 Mod Team Napisano 27 Marca 2012 Tak, pompujcie ile się da, szkoda, że później takie rzeczy wychodzą, skoro producent wyraźnie pisze w instrukcji, że maksymalne ciśnienie wynosi 12.4 atm :x Skoku ot tak sobie nie zmienisz - musiałbyś zmienić wewnętrzne podkładki. Oddaj go na gwarancję, zanim go zniszczysz.
rs8 Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Czyli więcej niz 12.4 atm nie można go pompować ? Czy jest taka mozliwość że za dużo napompałem i temu ma taki skok ?
Piksel Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 W raidonie nie ma nic skomplikowanego, więc jeśli nie chcesz czekać na naprawę gwarancyjną możesz sam to łatwo usunąć.Możliwości są dwie, ale oringi korka z zaworem, albo tego wewnętrznego.Oba kupisz w sklepie hydraulicznym.Wymiana jest banalna ściągasz stare i zakładasz nowe, warto też wlać do komory trochę oleju, co ją dodatkowo uszczelni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.