Lukaszsolo Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 witam posiadam amorek przedni "SR SUNTOUR Raidon X3 LO, 100mm, air 2012" i mam pytanie ile powinno trzymać powietrze w amorku bo jak napompuje 11 atmosfer to po 48h jest tylko 6 atmosfer ;/ amorek jest nowy ma tylko miesiąc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Pomiar robisz tak profilaktycznie czy zmienia sie charakterystyka amorka ? Jak sie zmienia charakterystyka to powietrze gdzies ucieka a nie powinno ( mojego SID`a od miesiaca nie macam wsjo OK) Jak profilaktycznie to jest opcja ze powietrze ci zmyka przy podpinaniu/odpinaniu pompki ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Lukasz, zmierz skok amorka bo ja napompowałem 15atm i skok to 130mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszsolo Napisano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 amorek jak napompuje jest sztywny prawie jak kamień (dostosowany pod moją wagę ;P) a juz następnego dnia jest miękki. to tak po prostu można zmienić skok ze 100 na 130 ? a ile można maksymalnie napompować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Masz z nim coś spaćkane. Oddaj na gwarancję. Prawie na pewno poszedł Ci jakiś oring w komorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 27 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Tak, pompujcie ile się da, szkoda, że później takie rzeczy wychodzą, skoro producent wyraźnie pisze w instrukcji, że maksymalne ciśnienie wynosi 12.4 atm :x Skoku ot tak sobie nie zmienisz - musiałbyś zmienić wewnętrzne podkładki. Oddaj go na gwarancję, zanim go zniszczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs8 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Czyli więcej niz 12.4 atm nie można go pompować ? Czy jest taka mozliwość że za dużo napompałem i temu ma taki skok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Niemożliwe, masz poprostu taki skok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 W raidonie nie ma nic skomplikowanego, więc jeśli nie chcesz czekać na naprawę gwarancyjną możesz sam to łatwo usunąć.Możliwości są dwie, ale oringi korka z zaworem, albo tego wewnętrznego.Oba kupisz w sklepie hydraulicznym.Wymiana jest banalna ściągasz stare i zakładasz nowe, warto też wlać do komory trochę oleju, co ją dodatkowo uszczelni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.