grabek Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam, planuje przejechać trasę z Sandomierza do Kazimierza Dolnego. Czy ktoś ma jakieś plany, ślady GPS albo mapy szlaków turystycznych lub pieszych tych okolic? Może ktoś ma za sobą taką wycieczkę i może podpowiedzieć którędy jechać? Oczywiście chce ominąć jak najwięcej asfaltu i ruchliwych dróg. Optymalna wersja to jechać jak najbliżej Wisły. Będę wdzięczny za podpowiedzi i wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apaula Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Na takiej mapie rowerowej masz odcinek od Józefowa nad Wisłą do Kazimierza. Po powodzi w 2010 trochę się zmienił przebieg szlaku, ale w terenie jest wszystko oznaczone, jechałam w czerwcu zeszłego roku.Tylko, że ja jechałam od strony Kraśnika, więc nie wiem, jak wygląda odcinek z Sandomierza do Józefowa. Odcinek od Sandomierza do miejscowości Popów (9 km przed Józefowem) masz na mapie turystycznej Okolice Sandomierza 1:50 000 Teren bliżej Kazimierza (od Solca nad Wisłą) jest na mapie topograficzno-turystycznej Okolice Kazimierza Dolnego 1:50 000. A cały obszar między Sandomierzem a Kazimierzem jest na mapie Małopolski Przełom Wisły w skali 1:150 000. Ale na tej mapie nie masz naniesionych szlaków, bo jest już nieco mniej szczegółowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Dzięki za odpowiedź! A może wiesz coś na temat sprawdzonych noclegów (najlepiej agroturystyka albo kwatery) mniej więcej w połowie drogi między Sandomierzem a Kazimierzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apaula Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Oj z noclegiem już Ci nie pomogę, bo spałam w Kazimierzu w schronisku młodzieżowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam. Niestety w sprawie tras prowadzących szlakami nie mogę pomóc,ale z autopsji mogę powiedzieć,że drogi po wschodniej stronie Wisły nie są zbyt oblegane.Jadąc od Sandomierza powinieneś kierować się w stronę Lublina. Po drodze mijasz m.in Dwikozy i Zawichost.Mamy tutaj kilka ciekawych rzeczy,ale pewnie czas dla Ciebie będzie tez ważnym czynnikiem. W Zawichoście możesz wsiąść na prom i jesteś po drugiej stronie.Jest to ciąg drogi nr 755.należy jechać cały czas główną drogą i w miejscowości Kosin skręcić w lewo w kierunku na Annopol(droga 854). W Annopolu należy szukać odbicia na drogę 824 i tą trasą właściwie dojedzie się w okolice Kazimierza(po trasie jest m.in Opole Lubelskie. Wisłę można też przekroczyć mostem w Annopolu.W tym wypadku jadąc przez Zawichost nalezy kierować się na Lublin/Kraśnik. Jeśli masz jakieś pytania o teren Sandomierz-Annopol to służę pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.