grabek Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Witam, planuje przejechać trasę z Sandomierza do Kazimierza Dolnego. Czy ktoś ma jakieś plany, ślady GPS albo mapy szlaków turystycznych lub pieszych tych okolic? Może ktoś ma za sobą taką wycieczkę i może podpowiedzieć którędy jechać? Oczywiście chce ominąć jak najwięcej asfaltu i ruchliwych dróg. Optymalna wersja to jechać jak najbliżej Wisły. Będę wdzięczny za podpowiedzi i wskazówki.
apaula Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Na takiej mapie rowerowej masz odcinek od Józefowa nad Wisłą do Kazimierza. Po powodzi w 2010 trochę się zmienił przebieg szlaku, ale w terenie jest wszystko oznaczone, jechałam w czerwcu zeszłego roku.Tylko, że ja jechałam od strony Kraśnika, więc nie wiem, jak wygląda odcinek z Sandomierza do Józefowa. Odcinek od Sandomierza do miejscowości Popów (9 km przed Józefowem) masz na mapie turystycznej Okolice Sandomierza 1:50 000 Teren bliżej Kazimierza (od Solca nad Wisłą) jest na mapie topograficzno-turystycznej Okolice Kazimierza Dolnego 1:50 000. A cały obszar między Sandomierzem a Kazimierzem jest na mapie Małopolski Przełom Wisły w skali 1:150 000. Ale na tej mapie nie masz naniesionych szlaków, bo jest już nieco mniej szczegółowa.
grabek Napisano 30 Marca 2012 Autor Napisano 30 Marca 2012 Dzięki za odpowiedź! A może wiesz coś na temat sprawdzonych noclegów (najlepiej agroturystyka albo kwatery) mniej więcej w połowie drogi między Sandomierzem a Kazimierzem?
apaula Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Oj z noclegiem już Ci nie pomogę, bo spałam w Kazimierzu w schronisku młodzieżowym.
Grzeniu Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam. Niestety w sprawie tras prowadzących szlakami nie mogę pomóc,ale z autopsji mogę powiedzieć,że drogi po wschodniej stronie Wisły nie są zbyt oblegane.Jadąc od Sandomierza powinieneś kierować się w stronę Lublina. Po drodze mijasz m.in Dwikozy i Zawichost.Mamy tutaj kilka ciekawych rzeczy,ale pewnie czas dla Ciebie będzie tez ważnym czynnikiem. W Zawichoście możesz wsiąść na prom i jesteś po drugiej stronie.Jest to ciąg drogi nr 755.należy jechać cały czas główną drogą i w miejscowości Kosin skręcić w lewo w kierunku na Annopol(droga 854). W Annopolu należy szukać odbicia na drogę 824 i tą trasą właściwie dojedzie się w okolice Kazimierza(po trasie jest m.in Opole Lubelskie. Wisłę można też przekroczyć mostem w Annopolu.W tym wypadku jadąc przez Zawichost nalezy kierować się na Lublin/Kraśnik. Jeśli masz jakieś pytania o teren Sandomierz-Annopol to służę pomocą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.