marcinBB Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 WItam,problem jak wyzej,che zamontowac mostek ahead gdyz obecnie mam mostek montowany wklasycznie(wpuszczany)który jest za krótki.jednak problem polega na tym ze rura sterowa wystaje max 5mm nad same stery,poprostu jest za krótka,jak ja przedluzyc czy cus zeby zalozyc mostek ahead?? Amortyzator to rst tendy,1i1/8cala.stary zintegrowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Możesz zastosować przedłużkę.Nie wiem jak takie rozwiązanie sprawdza się w praktyce,ale imho nie wygląda to solidnie http://e-bmx.pl/opis/id,699404/from,gratka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Jest jedno ale,nie mam na czym jej zamontowac;p,musze poszukac takich przedluzek wpuszczanych w rure sterowa; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Jeśli masz rurę sterową gwintowaną to nie zamontujesz mostka A-head. Jeśli źle zrozumiałem to sorka. Co zaś się tyczy przedłużania rury sterowej to nie jest to ani proste, ani tanie, ani bezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 kurde,jest z gwintem,dlaego mysle na adapterze wpuszczanym do srodka,jak w mostkach klasycznych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 To masz takie przedłużki choćby na allegro http://allegro.pl/nowy-reduktor-adapter-z-25-4-mm-na-28-6-mm-wys-0-i2227003597.html tylko upewnij się że wewnętrzna średnica rury się zgadza. Rozumiem że stery pozostają oryginalne tzn skręcane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Nie,stery zintegrowane,rura sterowa wystaje lekko nad stery,i wlasnie na tym wystjacym fragmencie sa 2 nakrteki trzymajace sztucca;p Mówiac adapter chodzilo mi o cos przypominajace cos na wskros przypominajacego klasyczny mostek kierownicy,ale bez samego trzonu od kiery. Temat do zamkniecia,adapter pozwalajacy na przejscie z mostka wpuszczanego 1i1/8cal na ahead 1.1/8cal kosztuje 60zl,a w dodatku nie jest to to samo co ahead,a za 130-150zl mam nowy amortyzator rst sofi lub neon z odpowiednia rura sterowa; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.