Skocz do zawartości

[2500] Leśno wycieczkowy - Kross Level A6 (2011) czy Level A3 (2012)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Poszukuję rower, który będzie odpowiedni pod moja wagę gdyż sprzedawca przestarszył mnie, że Level A6 może być za słaby dla mnie.

Waga: 105kg, przed studiami 83 i chciałbym coś z tym zrobić. Wzrost 180cm

Jeżdże głównie po lesie - ostrzej i z żoną totalnie turystycznie krajoznawczo ;) [coś typu: Pani przodem ]. Chcę kupić dobry sprzęt, który mnie nie zawiedzie i wytrzyma. Nie mam ochoty go zmieniać zbyt szybo, ale zdolności manualne na ewentualne serwisy w garażu posiadam. Musi mi się też podobać i to kryterium w/w Krossy spełniają(A3 wer niebieska). Pan w sklepie polecił mi Gianta Talona, ale przeglądając forum wydaje mi się, że oceniany jest jako nieopłacalny osprzęt/cena. Mogę wydać do 2500zł, ale wiadomo nie chcę przesadzać ze sprzętem który nie będzie eksploatowany zbyt przesadnie. Jednak tarczowki niemechaniczne chciałbym aby posiadał.

Będę wdzięczny za propzycje jak i wskazówki.

Pozdrawiam !

Napisano

Dużo bardzie opłacalny jest A6, ma lepszy osprzęt i tarczówki hydrauliczne. Porównywać nie ma co, mimo że rocznik w plecy. Model wyższy jakościowo. Tylko XCR pod twoją wagą może mieć problemy.

Napisano

Właśnie ze względu na Twoją wagę powinieneś mieć amortyzator o goleniach co najmniej 30mm. Wytrzymałością ramy się tak nie przejmuj, Cube i Merida dadzą sobie radę, skakać na nich przecież nie będziesz. Ale za to dart to moim zdanie porażka, ja ważę 75kg i po roku wyginał się na boki jak by był z gumy , xcm też raczej słaby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...