dovectra Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 ja mam BEto z dwoma zaworami, ten od presty wsiadł po roku?? a najtańszy 10 letni sks działa jak nowy
dymcio111 Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Po wczorajszym dniu i byciu 30km od domu i przebitej dętce u brata w przednim kole, mogę potwierdzić że pompeczka Topeak RaceRocket HP sie dobrze spisala, poczatkowo dopompowywalem koło z 6x ale coraz czesciej trzeba bylo, to zanim noc nas zastala to z podsiodłówki wyciagnalem zapasowa detke i multitoola topeak allien ll i rozkrecilem zaciski i łyżkami multitoola zjąłem opone i wymieniłem dętkę i pompeczką napompowałem koło także polecam te akcesoria Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
dominv8 Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 zastanawiam się nad tymi pompkami i nie wiem czy wybrać race rocket HP czy MT , muszę mieć dość mocno napompowane zawsze koło bo waże 110 kg. i nie wiem którą wybrać bo ta która teoretycznie daje większe ciśnienie ma w opisie ze jest do rowerów szosowych, a ja potrzebuje do mtb głównie.
karpik75 Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Topeak RaceRocket MT pompuje konkretnie. W danych masz info, że maksymalna wydajność to 8 bar (120 PSI). Ja w sowich Rocet Ron ma max. 3,7 bar (54 PSI) więc moc pompki jest aż nad to. Przypuszczam że twoje opony będa miały podobnie. Ważę ok 97 kg i nie pompuję opon na maxa, bo już raz miałem przygodę jak dopompowałem na maksa i opona przecięła się na kamieniu (Rocet Ralph).
dymcio111 Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 zastanawiam się nad tymi pompkami i nie wiem czy wybrać race rocket HP czy MT , muszę mieć dość mocno napompowane zawsze koło bo waże 110 kg. i nie wiem którą wybrać bo ta która teoretycznie daje większe ciśnienie ma w opisie ze jest do rowerów szosowych, a ja potrzebuje do mtb głównie. Starczy ci MT tak jak wyżej. Ja HP kupiłem z zapasem na wszelki wypadek żeby ewentualnie mógł brat kolarzówkę napompować i może ja kiedyś jeśli kupię. HP mimo opisu spokojnie każdy wentyl pompuje Schrader i Presta i każdy rower tym napompujesz czy to Treking, MTB czy kolarzówkę itd. Jak nie masz potrzeby pompowania do dużego ciśnienia to nie masz co przepłacać. Pewnie jeździsz na MTB to ciśnienie pewnie musisz mieć w okolicach do 4,5 bara, patrz na oponę.
Kornal Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 W zeszłorocznym numerze bikeboard'u lub MR był świetny test pompek (sprawdzili około 30-40 kompaktowych pompek) - polecam przejrzeć. Poszedłem za ich poradą i kupiłem najtańszą pompkę, ponieważ okazała się lżejsza, wydajniejsza oraz mniejsza niż niektóre modele za 50-100zł. http://www.decathlon.com.pl/PL/mnp-b-twin100-34944634/ - BTWIN z Decathlonu za 14,99zł Waga realna mojej 95gram, długość 23,5cm, pompowałem max. do 3,5bara (jeżdżę MTB) - bez najmniejszych problemów. Pompuje Preste jak i Schradera. Dodam jeszcze, że potrafi szybko dopompować oponę i według testów potrzebowała mniej "machnięć" od większości drogich modeli w zestawieniu. Demon to może nie jest, ale do rekreacyjnego zastosowania polecam. Jakość wykonania OK, plastik twardy i nie sprawia wrażenia jakby się miała za chwilę połamać. Autor tematu szukał nieco mniejszej, ale topic dalej aktualny, natomiast torebki podsiodłowe są różnej wielkości, więc wrzucam informację gdyby ktoś zbłąkany tu trafił i niekoniecznie miał ochotę wydawać 100zł za małą i wydajną pompkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.