grzesiowu Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 witam wstępnie wypatrzyłem w necie 3 kaski z obniżonym/przedłużonym tyłem fox flux, giro feature, 661 recon który wybrać ... na razie to widziałem tylko foty w necie i raczej w necie będę kupował a może coś innego polecicie? dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viphouse Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Nie kupuj kasku bez jego przymierzania! Najlepiej przymierzyć na żywo a potem ewentualnie zamówić w necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 niestety nie mam możliwości "kolędować" po polsce żeby przymierzyć wszystkie które mnie interesują prawdopodobnie skończy się za specialized vice kupionym na odległość a jak nie spasi to się będę martwił PS dzięki za odzew :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 urge endur-o-matic jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 urge endur-o-matic jeszcze jeździłeś może w tym latem? jak wentylacja? swoją drogą cena boli :[ pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 1 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Weź jeszcze pod uwagę Hexa od Giro. Tył trochę mniej zabudowany niż w Feature, za to wentylacja lepsza: http://www.singletracks.com/blog/mtb-gear/giro-hex-helmet-review/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 jeździłeś może w tym latem? jak wentylacja? swoją drogą cena boli :[ pzdr kumpel jeździł, no niestety, gorąco mu było ale ochrona trochę lepsza jest. http://emtb.pl/forumo/thread-4269.html?highlight=endur-o-matic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Miałem Fox Flux'a na głowie, albo bardzo podobny model jak szukałem kasku rok temu, rewelacja tylko cena odstraszająca :/ Ale kask świetnie leżał na głowie bo właśnie szukałem takiego z "dłuższym tyłem" jak to określiłeś. Ja wziąłem Specialized Align bo też był wygodny a cena o połowę niższa, tył też jest dłuższy niż w większości kasków które mierzyłem. I również polecał bym Ci poprzymierzanie kasków w sklepach zamiast kupowanie przez neta, wiem po sobie jak kaski się różnią jeśli chodzi o dopasowanie do głowy, przez neta tego nie wyczujesz. Każdy ma inną głowę i do każdej indywidualnie trzeba dopasować, i potem śmigasz w wygodnym kasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.