orlenplock Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 Już podaję link: http://rowery.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=72219 Myślę, że całkiem ciekawa imprezka.
fryta Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 I jak..., kto rusza na Harpa? Wyjeżdzam, jednak sam (chyba,że Łysy przypłynie) ze Stargardu o 11,29 na miejscu jestem o 15,46. Z ludźmi z Bydgoszczy gadałem, jadą ps.Alik skąd jesteś?
fryta Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Jutro zdam relację bo zaraz idę spać, żyję :004:
fryta Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisano 26 Kwietnia 2006 ...Jakoś jednak dopiero teraz znalazłem czas Do Bożegopola pojechałem jednak sam, poczekałem na ekipkę z Bydgoszczy i poszliśmy tradycyjnie na jedno piwko z okazji spotkania.Do bazy wróciliśmy około 22, pobódka 5.30 na lekkim kacu. Start miał się odbyć o 6.30, ale z jakiś tam przyczyn przenieśli na 7.00 Ruszyliśmy w drogę w piątkę (3 minuty przed startem otrzymaliśmy mapy i obraliśmy wstępną trasę). Poranek był lekko deszczowy i zimny. Gdy później zadzwoniłem do żonki dowiedziałem się, że pogoda w Stargardzie była piękna - słoneczko i ciepło. Trasa była trudna, z 75% lasy i pola, mniej piachu jak w innych edycjach lecz więcej błota i cięższych podjazdów. Cały dzień był pochmurny i wietrzny. Wiatr dał czasami ostro popalić Siłę w nogach miałem sporą (jak na słabe przygotowanie do startu) do 11 godziny rajdu. Ale team to team, jechaliśmy razem, nie rwałem się do przodu. W czwórkę (jeden z Bydgoszczaninów nie jechał z nami od 50 km) dojechaliśmy do bazy około 18.20. Mając 40 minut do końca, zdecydowałem z Damianem zaatakować punkt 19, wiedząc, że jest tam ciężki podjazd, ale sądząc, że czas jaki nam pozostał jest wystarczająco długi. Do punktu tego było około 3 do 4 km, niestety był to podjazd jakiego jeszcze nie doznałem w wyścigu. Zmęczony, ostatnie set metrów musiałem wprowadzać rower odpoczywając i łapiąc powietrze w płuca. Punkt znajdował się na Jeleniej Górze (zbieżność nazw) o przewyższeniu około 150 metrów na 1-2 km. Tutaj jest opis górki http://www.gdansk.lasy.gov.pl/print.php/id...7ef5e07afaa3e8e Z punktu do mety miałem 10 minut, na metę spóźniłem się niestety 2 minuty zapierdalając jak... W sumie przejechałem tylko 125 km, ale od początku roku do rajdu przejechałem tylko 270km - więc wynik ten uważam za dobry. Miejsce w środku stawki Po rajdzie obiad, 2 godziny snu i zasłużone piwa 2 Tradycyjnie udana impreza, nie tylko rowerowa ps.Alik, na liście ciebie widziałem, ale chyba niewystartowałeś?
Forest Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam. Ja też coś napiszę :-). Jako, że młody już nie jestem a Harpagan odbywał się praktycznie u mnie postanowiłem spróbować. Raz się żyje pomyslałem... Startowałem sam, nikogo nie znałem. Tak jak mówił Fryta start przełożono na 7:00 bo nie mozna było dojechać do niektórych PK i dowieźć ludzików i namiotów niby, tyle było błota. Mapy 3 min przed startem, 20 PK i 12 godzin na wszystko. Dla mnie sukcesem byłoby przejechanie chociaż połowy Harpa także nie nastawiałem się zbytnio na cokolwiek. Ot, taka dłuzsza wycieczka rowerowa. Wystartowaliśmy. Obrałem sobie najbliższy punkt, czyli Jelenia Górę. Dojechałem tam w sumie w pierwszej trójce albo cos koło tego. Później dołączyłem do trójki bikerów z Wejherowa i 3-City (Ania, Robert i Arek, pozdr :-)). Jechaliśmy razem ok. 40 km. Pózniej nasze drogi sie rozeszły. Dało o sobie znać słabe przygotowanie fizyczne. Jechałem tylko z Arkiem, który też narzekał na kondycję. Jednak tylko do czasu jak zjadł kanapkę. Nie wiem z czym on ją miał, sam też mówił, ze nie wie co było w środku, ale dostał przypływu energii i tyle razem pojeździlismy :-). Zostałem sam. Trochę źle się jechalo, ale przynajmniej nie musialem trzymać czyjegoś tempa. Na 60km miałem kryzys, myślałem, że już koniec jazdy. Do 80km strasznie cieniowałem, poźniej zadziałały chyba moje kanapki i żelki i odżyłem na jakies 20km. Harpa zakończyłem w czasie 10:46, przejechalem 120 km, nie dałem juz więcej rady. Zająłem zaszczytne 116 miejsce, co na pierwszy raz i na 195 osób i tak nie jest złym wynikiem, zważywszy na to że moim celem było nie być ostatnim :-). Następnym razem miejmy nadzieję będzie lepiej. Pozdrawiam. Trochę fotek roweru, nie wiem jak to teraz wszystko wyczyszczę :-(. Wszystko skrzypi i ogólnie jest niefajnie :-))).
fryta Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 W wynikach przedwstępnych byłem 99, teraz we wstępnych 105 Forest ze 116 spadłeś na które? 125? Miejscowy ma dużego plusa w takich rajdach!
Forest Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 Teraz jestem na 120 miejscu. Też może być. Pozdrawiam.
Alik Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Wystartowalem nawet zdobyłem 12 punktów i zrobiłem 161 km tylko... zgubiłem karte startową po około 9 punktach. Trzymałem ją na mapniku pod folią i jak przekładałem mapę na drugą stronę, to folia z mapnika sie podarła czego nie zauważyłem i karta musiała wylecieć (tym bardziej że była złożona na pół). Dziwne że mnie nie sklasyfikowali bo 3 punkty na mapę wbiłem ale się tam kłócić nie bedę. Aha jechałem z kolesiem z numerem 713 a on zajął 116 miejsce. Czyli było podobnie jak wy...Następnym razem będzie lepiej do nastepnego harpa
fryta Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Próbowałeś reklamować? Czy także spóźniłeś się 7 minut? Jak tak, to byłby dobry wynik. Ja to tam jeżdzę bardziej dla imprezki
Alik Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja się 11 minut spóźniłem. Nie chce mi się reklamować, jestem zadowolony, bo zdobyłem te 12 punktów i jak na pierwszy raz to ok było
fryta Napisano 7 Maja 2006 Napisano 7 Maja 2006 Są już ostateczne wyniki. Bez zmiany - 105 miejsce, a jednak nie pierwsza setka :sad:
orlenplock Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 No to się zgłosiłem. Do zobaczenia na Harpie
orlenplock Napisano 22 Kwietnia 2007 Napisano 22 Kwietnia 2007 Za mną już pierwszy start w Harpaganie. Biorąc pod uwagę brak kondycji (przejechane do harpa tylko 290km) oraz panujące warunki (wiało jak na Syberii) uważam że był to statrt udany. Założyłem do zaliczenia 10PK oraz 120 km do przejechania i zrealizowałem to w 100%. Nawigacja na 5 Rower spisał się bez zarzutu, nic nie padło, żadnej gumy. Teren był dość przyjazny, mało piachu, zdarzały się jednak długie odcinki brukowanych leśnych dróg na terenach byłych pgr. Do 65 km jechałem z dwoma kumplami. Razem zrobiliśmy PK: 13,11,19,6,4 i 7. Kolejnymi miały być 20 i 9, ja jednak się z nimi pożegnałem. Siły mnie opuszczały i czułem że nie dam rady wrócić z 20 do Bazy Rajdu w czasie. Piotr z Bogdanem pognali więc na 20, a ja samotnie obrałem kurs na Trąbki Wlk. Po drodze zaliczyłem PK: 15,17 i 2. W sumie miałem więc 9 zaliczonych PK. Była 16 więc jeszcze dość wcześnie, więc pojechałem na 1 i o 1700 zameldowałem się na mecie. Plan zrealizowany więc pełen sukces. Wiatr zabrał mi sporo sił niestety bo byłoby lepiej. Jesienią będzie więc co poprawiać
orlenplock Napisano 24 Kwietnia 2007 Napisano 24 Kwietnia 2007 Miejsce 168 na 231 sklasyfikowanych. Dla mnie bomba Jak na debiut jest O.K.
esc0bar Napisano 29 Września 2007 Napisano 29 Września 2007 No i mamy kolejna edycje Harpaganu. Co najwazniejsze rajd odbedzie sie blisko mojego miasta Slupska. Do przejechania jest okolo 200 km w terenie. Dystans trzeba pokonac w 12 godzin. Jest to rajd na orientacje, tak wiec bedziemy miec podwojna przyjemnosc jezeli uda nam sie pokonac trase w ustalonym czasie! Wiecej informacji znajdziecie na stronie oficjalnej rajdu, czyli tutaj.
esc0bar Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 Tez sie zapisalem. W przyszlym tygodniu wplace kase. Mam nadzieje, ze nie padne gdzies po drodze haha ;>
kuhru87 Napisano 26 Października 2007 Napisano 26 Października 2007 Cisza? Aż nie chce mi się wierzyć, że nikt nie podjoł się wyzwania ; P
Robert Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 Mam pytanko. Może ktoś się orientuje jak bardzo rygorystycznie jest są przestrzegane ograniczenia wiekowe? Czy jest tak jak na innych imprezach że jest tylko taki punkt w regulaminie i nic więcej?
kuhru87 Napisano 28 Października 2007 Napisano 28 Października 2007 W regulaminie stoi, że jeśli 18-nastki nie ukończyłeś powinieneś startować z kimś kto te 18 lat już ma. W rzeczywistości jednak nie przypominam sobie, żeby gdziekolwiek przy rejestracji, czy nawet zgłoszeniu w bazie pytano mnie o wiek. Heh.. W tej edycji nikomu z rowerzystów nie udało się zaliczyć wszystkich PK : /
Robert Napisano 29 Października 2007 Napisano 29 Października 2007 Hmmm... kusi mnie trochę kwietniowa edycja ale to raczej zależne od budżetu i dyspozycji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.