Skocz do zawartości

[wyścig] Harpagan

AVP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teraz pływa, ma wrócić 06.09

[ Dodano: 2005-10-05, 00:02 ]

Przypominam, do jutra(czyli dzisiaj) płacimy 50 złoty, a od 06.10. 75 złoty!

Cztery osoby ze Stargardu są już na liście startowej.

Nie jedzie Młody (delegacja w noworozpoczętej pracy) oraz niepewny los Czesia (jak zwykle czeka do ostatniego momentu).

Zmienili bazę rajdu :evil:

• 3 tygodnie później...
Gość fryta niezalogowany
Napisano

Nie mogąc napisać postu pod postem, musiałem zadziałać w troszkę dziwny sposób :wink:

Dopytuję się, czy ktoś z forumowiczów wybiera się na Harpagana :?: To już w ten weekend!

ps.Zmienili bazę z Czerska na pobliski Rytel :evil:

Stargard stawia się w ilości 4 + 1 nie do końca pewny wyjazdu

Bydgoszcz jedzie

kacu niestety chyba nia :cry: - kacu postaraj się!

Napisano

Witam. mały procent sznasy jest, ale oznacza to podróż nocą! raczej wątpie.Niestety. I troche żal, bo wiem jaka to zabawa i fun! Nic to, wiosna nasza, a w sobote pojade 50km w Waszej intencji :P

powodzenia i pozdro.k

Napisano

Zaje***ta sprawa taka jazda na orientacje. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie i będe miał kase na podróż to wystartuje na wiosne, tylko p[rzydało się potrenować żeby zając jakieś przyzwoite miejsce.

Fryta, Soso wy jakoś specjalnie trenujecie na Harpagana czy tylko zwyczajnie śmigacie na bikach? :?:

Napisano

Trzeba jezdzic i jezdzic. Cale przygotowanie. dobrze jest raz przed startem pojechac na wycieczke min 100km, tak na wszelki wypadek. A reszta to juz samo pójdzie.

Napisano

Dlatego w tą niedzielę zrobiliśmy z Sosoem wypad do Ińska i nazad. Bez 1,4 km 100km. 20% asfaltu :wink: Soso padł :lol: - większość podróży pod wiatr

Napisano

Soso padł? a to ciekawe, chciałbym Go zobaczyć :D

powodzenia chłopaki. Trzymam kciuki za 150.

[ Dodano: 2005-10-17, 17:07 ]

No i? jeszcze jedziecie?? czekam na wieści!

Napisano

No, cóż :lol: O wynikach niewspomnę :wink: Znasz nasze możliwości kacu :wink: Jeżeli ja byłem osobą ciągnącą team... ;-)

Pojechaliśmy rekreacyjnie :lol: Powodów kilka: chcieliśmy aby z nami dojechał Dawid z dziewczyną(wcześniejszy jej rekord to 55km);długa podróż a co za tym idzie dużo piw;ciepłe przywitanie z Bydgoszczą :wink:;to był słaby sezon(ja wiadomo,Soso zapieprz w pracy, Łysym więcej pływał niż był w Polsce).

Przejechaliśmy ze Szkutim 110km :grin: -( tyle to tydzień przed Harpem zrobiliśmy z Sosom w 6 godzin). Czas pedałowania poniżej 6 godzin mówi wszystko.

Ale zabawa była przednia - tytuł Harpagana powinni nam dać za przejście wpław rzeki szerokości z 7 metrów i głębokości ponad metr :lol:

Trasa - mało podjazdów, bardzo dużo jazdy lasami i ten piach -chyba tylko taki jest na Kaszubach :evil:

Po 16.00 zgubiliśmy się ze Szkutim i Arturem na 6 punkcie i wtedy się porozjeżdzaliśmy.Ja ze Szkutim załapaliśmy jeszcze punkt 11i pognaliśmy na metę jako pierwsi z grupy; Balik,Dawid i Monika pojechali prosto na metę: Soso z Damianem załapali punkt 19 ale spóźnili się 11 minut: a nasz faworyt Łysy nie znalazł pkt19 i spóźnił się z 20minut, ale w wynikach widzę, że mu nie odjeli pkt. :wink:

ps. To tak w skrócie :lol: - lecę do pracy

Napisano

ok, piękne dzieki za info. Teraz juz znam historie widzianą na zdjeciach. Czyli zabawa podstawa, a 110 tak czy inaczej to sympatyczny wynik! do wiosny zatem, pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Napisano

Znamy już miejsce kolejnej edycji harpagana: Bożepole Wielkie. I tu mam pytanie. Czy ktoś z Was miał przyjemność jeździć po tych terenach. Jak wygląda sprawa piachu, który w Borach Tucholskich uprzyjemnieał nam jazdę. Czy w tej edycji możemy również liczyć na tak dogodne warunki dla rowerzysty :wink: ?

Podobna mają być też duże przewyższenia terenu. Czy to prawda?

Gość diablo
Napisano

Znamy już miejsce kolejnej edycji harpagana: Bożepole Wielkie. I tu mam pytanie. Czy ktoś z Was miał przyjemność jeździć po tych terenach.

Ja miałem przyjemność bo mieszkam parenaście km dalej. Co do piachu duuużo lepiej, tylko sporadycznie. Dużo lasów, wzgórza. Poczujesz się jak w mniejszych górach. Słowem najlepsze tereny na Harpa ;)

Zapraszam na strony (uwaga, tylko dla dorosłych, formuła imprez może szokować :)

http://nsr.org.pl

http://racing.liro.com.pl

http://liro.com.pl/LUC

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Do Harpagana pozostało 43. To będzie mój pierwszy Harp :blink: Ciekaw jestem jak ta impreza wygląda od środka.

Jak zrobi się trochę cieplej to wybiorę się na rozpoznanie terenu. Relecję z jazdy i jakieś foty na pewno zamieszczę.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam. Ja mieszkam w Bożympolu :-). Tereny sa ciekawe, martwie sie tylko, że do tego czasu moze być jeszcze trochę topniejącego śniegu i nie bedzie za ciekawie. Obym sie mylił. Oczywiście zapisałem się juz na harpagan, ale pewnie nie dam rady nawet połowy przejechać, ale co mi tam. To bedzie mój pierwszy raz. Mam pytanie jak najlepiej sie przygotowac kondycyjnie do tego? Został już tylko miesiąc, nie ma dużo czasu, czy już jest może za późno? Bo moja najdłuższa podróż jak do tej pory to było ok. 100 km i myslałem, że wyzionę ducha. Zdążę w miesiąc się w miare przygotować? Dodam, że dzisiaj zaliczyłem pierwszą jazdę po zimie (30 km) i jestem wykończony. Pozdrawiam.

Napisano

Nie martw sie pierwsza jazda, forma szybko wraca, a przygotowanie - duzo trzeba jezdzic. I czytac mapy.

Ja sie wybieram, zatem pytanie kieruje do stargardzkiej grupy - jak to widzicie na wiosne 2006?

jedziemy?

Napisano

Nie wiem jeszcze jaki będzie skład - na pewno ja i Soso, Łysy we wtorek wyjeżdza, ale chyba zdąży przypłynąć, Młody - nie pytałem... - no i jeszcze kumpel co był na jesień (chyba będzie chętny).

Bydgoszcz powiadomimy

Napisano

Jeszcze nie, zamieszanie mam w głowie. zapłace pewnie po niedzieli i tyle. Gorzej, ze suport mi trzeszczy i dziwne odgłosy wydaje, ale harpa musi wytrzymac.

Napisano

szkoda orlenplock, że się nie poznamy

Ehh jak to mówią służba nie drużba. Niestety. Tak się nastawiałem, władowałem w bike'a sporo kasy. Ale tydzień później będę w Wejcherowie - też jest maly wyścig (63km).

Napisano

Mowisz ze w Wejherowie. Masz jakies namiary na info o tym cos wiecej moze tam po harpie tez bym zawital.

To znaczy jak bede zyl bo to tez moj pierwszy Harpagan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...