kacu Napisano 20 Kwietnia 2005 Napisano 20 Kwietnia 2005 Wreszcie wyniki są, ekipa XC-ZONE miejsca 91-94, więc plan zrealizowany. Plan, żeby sie złapać do setki. A jesienią, może mniejsze postoje to w 70 będziemy. No i zaplanowane 150km do przejechania. A nogi bola uroczo. Też mam ochote na zmianę napędu, bo Altusik to taki sofcik, a jeździ :lol: Jesienia bedzie X-7 :twisted:
Mod Team Lookas 46 Napisano 20 Kwietnia 2005 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2005 czy ktoś zna średnią prędkość z jazdy ? jak rozkładało się tempo w czasie całego harpa ??
kacu Napisano 20 Kwietnia 2005 Napisano 20 Kwietnia 2005 średnia zależy od dystansu, na moim liczniku było 125km i czas 7:04h ile przejechał pierwszy zawodnik nikt nie wie??
Mod Team Lookas 46 Napisano 20 Kwietnia 2005 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2005 nie no chodziło mi generalnie o tempo jakim jechaliście
kacu Napisano 20 Kwietnia 2005 Napisano 20 Kwietnia 2005 Tempo średnie wyszło spacerowe, średnia ok 16,5 km/h. rekord prędkości (na moim liczniku 57km/h, u sosso było 52km/h) Najwolniejsze podjazdy były wprowadzane :-P ogólnie tempo było lajtowe bardzo, choc i tak miałem kryzys i pomiedzy 60 a 70 km padłem na twarz, na szczęście przeszło i do mety dojechałem szczęśliwy. I jeszcze jedno, co da pogląd na nasz start: samej jazdy było 7h, a na trasie byliśmy 11:45, więc przerw było duuuuuuuużo :grin: :idea:
fryta Napisano 20 Kwietnia 2005 Napisano 20 Kwietnia 2005 Oj kacu ;-) mi tam średnią wykazało około 18,3 - policz, chociaż ile to jest 125km:7h :lol: - a chyba na trasie zrobiłem ciut więcej km ;-) te zagubienie :lol:
Mod Team Lookas 46 Napisano 20 Kwietnia 2005 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2005 czyli tempo generalnie spokojne - reszta forumowiczów szykować się jest czas do nastepnego harpa - ja pojade ale odrazu mówie, że żołądkowej nie łykam wezme swój truneczek, podobny kolorem więc nie będzie różnicy :grin:
skrzynia Napisano 20 Kwietnia 2005 Napisano 20 Kwietnia 2005 reszta forumowiczów szykować się jest czas do nastepnego harpa - ja pojade Trzymam za słowo. Jak coś to ja też jadę ale odrazu mówie, że żołądkowej nie łykam Je też nie, najwyżej wezmę zapas soku pomidorowego :lol: :lol:
kacu Napisano 21 Kwietnia 2005 Napisano 21 Kwietnia 2005 Może z tą średnia cos mi sie źle policzyło, ale niech sobie kazdy sam liczy :-P . A co do deklaracji, to ja nikogo nie trzymam za słowo. Zobaczymy, jak sie ktoś pojawi to wtedy będziemy rozmawiać, również o tym kto co łyka. A żołądkowa to nasza tradycja, a nie żaden obowiązek. Prawda Sosso!!
jurasek Napisano 21 Kwietnia 2005 Napisano 21 Kwietnia 2005 ja widzę że to była bardzo smakowita imprezka integracyjna bo czytając Was przed - sądziłem że będziecie żyły wypruwać. a co robiliście na trasie w te cztery godziny których nie przejeźdiliście? czy rzeczywiście podjazdy były takie że trzeba było prowadzić?
fryta Napisano 21 Kwietnia 2005 Napisano 21 Kwietnia 2005 Te cztery godziny to: - rozpoznanie mapy i ustalenie na który punkt ruszamy na początek; - wypisywanie kart na punkcie kontrolnym i chwilowa przerwa najczęściej na papieroska ; - przerwy na zakup wody itp. ;-) ; - przerwa na posiłek; - przerwy na piwo :lol: ; - przerwa na pieczenie kiełbas na pkt.20 ;-) :lol: wraz z tradycyjnym wypiciem piwka po 100km; - wcześniejsz dojazd na metę
kacu Napisano 21 Kwietnia 2005 Napisano 21 Kwietnia 2005 Tak, tak. Tylko sie tak wydaje że 4 godz to spalismy. Jazda była cały czas z przerwami wymienionymi powyżej. Zresztą trzeba wziąc pod uwage, że kondycja i możliwości organizmu też wymuszają przerwy. każdy z nas miał jakis kryzys, jechaliśmy razem, ale nie widziałem, aby ktos zdecydowanie chciał przyspieszyć. Zapraszamy na jesień, będziemy sie mobilizować wspólnie. [ Dodano: 2005-04-22, 09:41 ] http://www.falatowicz.neostrada.pl/harpagan29.wmv Tu można zobaczyc an czym harp polega. polecam na zachęte. podziekowania dla załogi z Otwocka za dokumentację ! [ Dodano: 2005-04-22, 13:15 ] Przepraszam, że w temacie o Harpie, ale konwencja jak najbardziej związana: Przychodzi facet do adwokata: - Pamięta pan mecenasie ile milionów dolarów dostał koleś, który wytoczył sprawę Marlboro za to, że zachorował na raka? - Nooo... sporo... kilkadziesiąt. - A ile dostał gościu, który oskarżył McDonaldsa, że po hamburgerach roztył się jak świnia? - Noooo... kilkanaście. - Ja też chciałem wytoczyć sprawę... - Komu? - Polmosowi Lublin ... za te wszystkie brzydkie baby, które wyruchałem po Żołądkowej Gorzkiej
Mruce Dee Napisano 23 Kwietnia 2005 Napisano 23 Kwietnia 2005 Czy ktoś mógłby gdzieś wrzucić skan mapy z naszkicowaną trasą jaką obraliście w jakieś większej rozdzielczości? np tutaj nic nie widać...
Mruce Dee Napisano 23 Kwietnia 2005 Napisano 23 Kwietnia 2005 Edit: mam już skan . Wrzućcie waszą kolejność :-D
kacu Napisano 25 Kwietnia 2005 Napisano 25 Kwietnia 2005 Moge się delikatnie mylić, ale jechaliśmy: 6,14,12,17,7,16,20,9,3 i meta co dało 125 km jak wiadomo.
Marjucha Napisano 25 Kwietnia 2005 Napisano 25 Kwietnia 2005 Panowie a na ile oceniacie sumę przewyższeń na całej trasie ?
fryta Napisano 25 Kwietnia 2005 Napisano 25 Kwietnia 2005 O przewyższeniach nie napiszę, bo się nie znam ;-) Ale o koejności, mogę napisać więcej. kacu nie mylisz się! była taka kolejność start - teoretycznie 6.30 6- zawitaliśmy o 7.19 14- 7.50 12- 9.25 17- 10.21 7 - 12.58 16- 13.47 20 - 15.30 (przerwa na kiełbaski i piwko ;-) -na liczniku chyba wtedy było 95km) 9 - 16.50 3 - 17.47 meta - 18.14
sosobass Napisano 28 Kwietnia 2005 Napisano 28 Kwietnia 2005 sok pomiodorowy zamiast gorzkiej? feeeee po tym to bedziesz miał robaki!!! gorzka jest najlepsza na swiecie i zabija, nawet niepamietam dlaczego z Michałem z Bydgoszczy biegałem po dachu szkoły po zawodach...ale widoki były w srodku nocy przepyszne - z dachu oczywista! nowe zeby w korbie zamontowane, nowy łańcuch też, teraz tylko czekam na kasetę, która juz do mnie pędzi i znów katowanie mojego rumaka!! i wielkimi krokami zbkiża się chwila wymiany amora.....
kacu Napisano 29 Kwietnia 2005 Napisano 29 Kwietnia 2005 Mam wrażenie, że na jesiennego Harpa zameldujemy sie na nowych maszynach :twisted:
kacu Napisano 29 Kwietnia 2005 Napisano 29 Kwietnia 2005 fryta, nie podcinaj skrzydeł młodziezy ... Jak już powiedziałem cos tam powymieniam i będzie miło. I pojawi się Lx z tyłu :-D [ Dodano: 2005-06-15, 16:25 ] W ramach przygotowań do jesiennej edycji powiem, ze poznałem ekipe z Otwocka, autorzy filmu. Chłopcy w ramach przygotowań chca zorganizowac we wrzesniu taki miniHarp - 100km po lesie. Pewnie skorzystam, a kolejne wazne info, to to, że pojawiła sie żołądkowa-gorzka mietowa. No cóż, pożyjemy, zobaczymy ...
Gość Grześ Napisano 11 Lipca 2005 Napisano 11 Lipca 2005 Wczoraj zalęgła się w mojej czaszce myśl o starcie w październikowym Harpaganie. W związku z powyższym mam pytania: Czy kiedykolwiek zdobył ktoś tytuł harpagana, czy jest to wykonalne? Gdzie można znaleźć wyniki wszystkich edycji? Pozdrawiam.
kacu Napisano 11 Lipca 2005 Napisano 11 Lipca 2005 wyniki znajdziesz na stronie Harpagana, a tytuły były i owszem, ale zwykle jesienia, jak jest forma. W tym roku na wiosne nie było Harpagana, ale jesienia to kilku ludzi przejechało w czasie i znalazło wszystkie pkt kontrolne. nastaw sie na 220 km i szybka orietacja w terenie i tytuł Twój )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.