Miko322ajGogol Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witam czy różnią się czymś klamki hamulców tarczowych do szczękowych. Wiem oba są na linkę ale jak sprawdzałem na allegro to na aukcjach są osobno do tarczowych i szczękowych. Mam zamiar zamienić ze szczękowych na tarczowe i nie wiem czy klamki będą dobrze działać. Może i głupie pytanie ale proszę o odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Mam zamiar zamienić ze szczękowych na tarczowe i nie wiem czy klamki będą dobrze działać. Napisz jaki teraz masz osprzęt hamulcowy.Hamulce V brake?Jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 V-brake i tarczowe mechaniczne obsługiwane są przez takie same klamki. Za to jeśli masz jakiś inny system - cantilever, U-brake, szczęki szosowe czy mini v-brake to powinieneś zmienić klamki bo mają inny uciąg linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miko322ajGogol Napisano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Mam mini v-brake tylko ze klamki kopiłem kiedyś od kolegi ładne metalowe nie znam nazwy bo się wytarła już nie są oryginalne od rowery wcześniej były plastikowe ale nie wiem jak się nazywały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beskidek Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Cóż, najlepiej chyba byłoby zobaczyć zdjęcie Twojego całego setu, i na podstawie tego coś ustalić. Jeśli jednak masz zwykłe V-brake, to klamki powinny obsłużyć mechaniczne tarczówki. Nic nowego pewnie nie powiem, ale polecam BL-M570 - świetne klamki, ostatnio próbowałem właśnie z mechanicznymi tarczówkami na nowo słożonym rowerze mojej dziewczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.