Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] Merida Crossway TFS 100-V 2012

Kwietas

Pytanie

Witam. :)

Tydzień temu mnie naszło na nowy rower to postanowiłem kupić sobie pierwszy, porządny i do tego za własną kaskę. :) Początkowo budżet miał się zamknąć w 1.5k za rower, ale niestety nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedniej ramy do swojego wzrostu, więc po krótkich poszukiwaniach i przemyśleniach dołożyłem 400zł i stałem się szczęśliwym posiadaczem roweru wymienionego w temacie. :)

Rowerek odebrałem dzisiaj, przejechałem nim już zawrotne 2,9 km do domu i zaraz się wezmę za wyregulowanie pozycji i przerzutek. :)

Z biegu rower został doposażony w błotniki, licznik, bidon, smar i nóżkę, a dla siebie kupiłem "hełm" i okulary. :) W sobotę koszulkę termoaktywną i rękawiczki.

Na chwilę obecną fot brak, chciałem wrzucić, ale limit 200kB sprawił, że foto byłoby zbyt małe... :D

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

https://picasaweb.google.com/117386642211831562762/Rower#5724223030761127250 Stworzyłem sobie konto na Picasie ;)

I chyba już mam problem. Podczas kręcenia pedałami do tyłu czasem coś klika przy korbie. Zaraz mnie szlag trafi, bo nie wiem co to jest, a rower jest nowy... :(

Update:

Film obrazuje jak to wygląda.

Przejechałem się dzisiaj 14 km, po drodze podjechałem do sklepu, w którym kupiłem rower i prócz tego tyrkania trzeba było jeszcze przerzutkę wyregulować, bo na 5 przełożeniu czasem spadała. Wnioski? Tyrkotanie spowodowała krzywo naklejona nalepka na przerzutce, która czasem haczyła o łańcuch :laugh: oraz zostały doregulowane przerzutki. :) Powiem Wam, że rower jest świetny, cichutki, po asfalcie go nie słychać, amortyzator robi swoje, przy zblokowaniu go jest cholernie twardo :P Na razie brak kondycji na trzecie przełożenie z przodu, tylko z górki raz je wbiłem. :) Ogólnie jestem w znacznie lepszym nastroju niż wczoraj odnośnie bike'a :) I wydaje mi się, że za taką cenę naprawdę warto. :)

Witajcie, chciałbym się dowiedziec, jakie prędkości rozwijacie swoimi crosswayami (zarówno czerwco jak i kwietas) ? Coraz bardziej podoba mi się ten model, jednak nie wiem jak wypada porównanie w tej kwestii z moim starym ATB-kiem. Na asfalcie mogę pociągnąc na ostatnim możliwym biegu jedynie 31-32 km/h. Jak to wypada u was?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...