Skocz do zawartości

[sakwa]Jaka sakwa pod ramę do Specialized Myka?

astra124

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wolałabym sakwę pod ramę, jeżeli jest taka, która pasuje do mojego typu roweru.

Jeżeli jednak takiej nie ma, to proszę o radę jaką wybrać pod siodło (bo chyba są różne typy-jeżeli chodzi o zamocowanie).

Czy taka pod siodło lepiej się sprawdza i jest lepsza?

Jeżeli chodzi o wielkość to raczej większą: żeby zmieściło się kilka rzeczy: telefon,klucze do roweru, dętka, klucze od domu,chusteczki.

Napisano

Czy jest lepsza ? Chyba nie... zależy co się wozi, a wynika to z jej gabarytów, bo wiadomo, że przy sakwie pod ramę mamy jeden z wymiarów mocno ograniczony.

Jeśli chodzi o duże podsiodłówki to ja używam Topeak Aero Wedge Pack w rozmiarze L i jest naprawdę bardzo pojemna (od 1,5-2l gdyż zamek daje regulację pojemności).

Trójkąta pod ramę nie będę Ci doradzać, bo chociaż możliwe, że znakomita większość by tam weszła, to nie mając tej pewności nie chcę strzelać w ciemno.

Może wybierz się do rowerowego przymierz jakieś modele na miejscu i jeśli cena będzie przystępna i model będzie Ci pasował to kup tam, a jeśli nie to będziesz mieć już jako takie pojęcie co pasuje a co nie.

Napisano

Obejrzałam ten model Twojej saszetki w google i wygląda rzeczywiście fajnie, do tego jest b.pojemna.

Tylko, czy do takiej saszetki trzeba dokupić specjalne światło tylnie mocowane do niej? bo teraz mam takie przymocowane pod siodełkiem i nie wiem,czy to potem pasuje.

Napisano

Ja też mam lampkę mocowaną na sztycy pod siodłem i nie ma problemu,, zamontowana jest pod tym topeakiem.... no chyba że ktoś ma b. nisko siodło to może miejsca nie wystarczyć. Jeśli masz lampkę z takim zaczepem jak za pasek to można to przyczepić do tej torby, ale nie jest to jakaś super opcja.

Napisano

Dzięki za rady, opcja z torebką pod siodłem i lampką pod nią podoba mi się zdecydowanie bardziej niż lampka przyczepiona klamrą.

Mam jeszcze pytanie odnośnie mocowania torebki.

Czy pasują do wszystkich typów rowerów?

Zastanawiam się, czy taka "Topeak Aero Wedge Pack w rozmiarze L" (to jest dokładnie to, o co mi chodzi) będzie pasować do mojego, jak zamówię w sklepie internet. Jak się ją montuje?

Napisano

Topeak jest montowany trójpunktowo, dwoma paskami mocujesz do prętów siodełka i spinasz klamrami, trzeci pasek idzie wokół sztycy i jest na rzep.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...