Skocz do zawartości

[Do 600 zł] rower mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem zielony na temat rowerów, Poszukuje tani rower MTB do jazdy po twardej nawierzchni (asfalt, chodniki, szosy). Mój budżet to max 600zł

Napisano

myślę że za 600zł można dostać rower którym można jeździć. Ale szukać należy tylko w używanych. Nie wszystkich stać żeby wydać na rower dwa klocki a też chce jeździć... Sam jeżdżę rowerem za 400zł i nie narzekam :D kupując używane trzeba liczyć się tylko z tym że coś może szybciej się zepsuć niż się spodziewamy.

Napisano

Szczerze mówiąc to z marketu nowy rower zepsuje się znacznie szybciej i znam kilka osób, które się nadziały na taki złom. Jednemu koledze w czasie delikatnego zjazdu z 10cm krawężnika pękła tylna piasta, a co by się stało jakby zaszalał?. Lepiej kupić używany, ale znanej firmy - choćby właśnie Arkus albo Kross, bo kupując rower z marketu jest duże prawdopodobieństwo, że wydasz znacznie więcej na lekarza, a zdrowie jest bezcenne.

Kiedyś kupiłem Krossa V6 za 1000zł i napęd wytrzymał mi prawie 10tys. km z czego 2,5tys. z SPDami. Byłem z nim kilka razy w górach i przeżył kilka rajdów MTB. Nadal stoi mi w komórce, ale trzeba by było kilka rzeczy w nim wymienić, żeby wszystko działało dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...