nikodem92 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Witajcie, Zastanawiam się nad zakupem ramy Merida Trans Mission Elite LRS z damperem Manitou SPV 3-WAY. Co o niej sądzicie? Czy jest stricte do xc, czy wytrzyma również (lekkie) enduro, a może raczej celować w coś z damperem ze sprężyną stalową? Bardzo proszę o opinie na temat tego zestawu. Z góry dzięki Pozdrawiam, Łukasz.
Obes Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Te ramy nawet w jeździe XC pękały ... jeśli jest u zywana i jeszcze nie pękła ...
Rybka33 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Cześć! Z tego co pamiętam to ta rama miała skok do 120mm, więc do lekkiego łenduro będzie, właściwie to jest to taki trail. Nigdy jeszcze nie widziałem pękniętej ramy z serii LRS. Sam mam ramę na takim zawieszeniu i dzięki małemu przełożeniu zawieszenie działa bajecznie http://www.forumrowerowe.org/topic/104747-rower-weglowa-szmata-by-rybka/page__fromsearch__1
Obes Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Za to ja widziałem, pękały przy hakach tylnego zawieszenia i na podsiodłówce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.