antho Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Witajcie, to mój pierwszy post na tym zacnym forum . Otóż mam następujący problem - potrzebuję nowego roweru. Niestety jestem laikiem w tematach rowerowych, nigdy nie miałem roweru z wyższej półki (do 2000 dotychczas). W tym momencie mój wzrost to 176 cm, mam 17 lat i pewnie jeszcze trochę urosnę. Poszukuję roweru, który nadawałby się na dojazdy do szkoły a także w trudniejszym terenie - lasy itp. Jak napisałem w temacie, mój przedział cenowy to ok. 4000zł. Nie jestem pewien, jaki rower wybrać - zastanawiam się nad nówkami (pewnie pojechałbym do Warszawy, zeby zobaczyć, jak się prowadzi - u mnie w Lublinie jest bardzo mało salonów rowerowych). Myślałem nad: - Krossem (szczególnie model a8) - Trekiem - Kellys - Meridą - Cube Z drugiej strony, dobrze by było trochę zaoszczędzić i kupić bardzo dobry, mało zużyty używany rower. Niestety mam wątpliwości, czy umiałbym dobrać odpowiednią ramę (nie mam w tym doświadczenia, ale w każdym modelu są trochę inne wymiary, prawda?) Szczególnie myślałem nad tym rowerem: http://allegro.pl/rower-mtb-ghost-9000-edition-idealny-super-cena-i2203547202.html Co o nim myślicie? Może macie coś innego do polecenia?
zguba25 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Za 4000zł myślę, ze dostaniesz nowego treka, bierz w ciemno
rybciasum Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 #up nie ma to jak świetna porada doświadczonego bikera 4000zł i dojazdy do szkoły? kompletny nonsens
crashbash1 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Cześć. Za zdecydowanie mniej niż chcesz wydać, mogę Ci zaoferować mój rower. Opis i zdjęcia są w mojej sygnaturze.
maciej83 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 nie mam zastrzeżeń do kolegi roweru ale czy naprawdę musi go kolega proponować każdej osobie która się napatoczy??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.