Skocz do zawartości

[do 4000zł] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, to mój pierwszy post na tym zacnym forum :).

Otóż mam następujący problem - potrzebuję nowego roweru. Niestety jestem laikiem w tematach rowerowych, nigdy nie miałem roweru z wyższej półki (do 2000 dotychczas). W tym momencie mój wzrost to 176 cm, mam 17 lat i pewnie jeszcze trochę urosnę. Poszukuję roweru, który nadawałby się na dojazdy do szkoły a także w trudniejszym terenie - lasy itp. Jak napisałem w temacie, mój przedział cenowy to ok. 4000zł.

Nie jestem pewien, jaki rower wybrać - zastanawiam się nad nówkami (pewnie pojechałbym do Warszawy, zeby zobaczyć, jak się prowadzi - u mnie w Lublinie jest bardzo mało salonów rowerowych). Myślałem nad:

- Krossem (szczególnie model a8)

- Trekiem

- Kellys

- Meridą

- Cube

Z drugiej strony, dobrze by było trochę zaoszczędzić i kupić bardzo dobry, mało zużyty używany rower. Niestety mam wątpliwości, czy umiałbym dobrać odpowiednią ramę (nie mam w tym doświadczenia, ale w każdym modelu są trochę inne wymiary, prawda?)

Szczególnie myślałem nad tym rowerem: http://allegro.pl/rower-mtb-ghost-9000-edition-idealny-super-cena-i2203547202.html

Co o nim myślicie? Może macie coś innego do polecenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...