michaelo Napisano 4 Marca 2006 Napisano 4 Marca 2006 Musze kupić korbe a względy finansowe zmuszają mnie raczej do altusa jednak u Pawlaka są aż 3 do wyboru w rpomocji od 45-59zł i różnią sie liczbą zebów czy w tej cenie jest szansa żebym załatwił cośik z innej marki i podobnej lub lepszej jakosci ?? Jak sie sprawują altusy ??(oprócz tego ze sa ciężkie i gorsze od deore XTR :lol: )
karolyfer Napisano 4 Marca 2006 Napisano 4 Marca 2006 Mam stary rocznik korby Altusa bodajże 2003 albo 2004 ale w rowerze mod. 2005 i po przebiegu ~4700 km jest już dosyć zjechana. Nie licząc tego, że jest miękka to zęby indeksowane które są tak jakby nadłamane fabrycznie, powoli zaczynają znikać od przebiegu. Ja bym jednak postarał się właśnie z względów finansowych kupić Acerę za chyba 89 zł model z wymiennymi blatami i miał spokój. No chyba że będziesz coś lepszego dawał w przyszłości (niedalekiej) to jako korba "dojazdowa" Altus styknie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.