Skocz do zawartości

[v-brake] Jakie klocki wybrać: Author ABS-3CC, Accent AC-500 czy Accent 3-FUNCTION PRO

Saurik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam wymienić "fabryczne" klocki no-name na coś lepszego. I tu pojawia się pytanie: co wybrać?

Najczęściej jeżdżę po asfalcie, czasami złapie mnie deszcz. Zdarza mi się też czasami pojechać w las.

na razie wybieram między Author ABS-3CC, Accent AC-500 lub Accent 3-FUNCTION PRO ale jeżeli znacie coś lepszego w granicy 30-40 zł na dwa koła chętnie się temu przyjrzę.

Nie muszą mieć wymiennych okładzin jeśli tylko na długo starczą.

jeździłem kiedyś na okładzinach accent, nie pamiętam jaki model ale kosztowały 12 zł /para

strasznie szybko się zużyły, piszczały, siła hamowania średnia, bardziej polecam : aligator lub kellys dual stop

jeździłem na kellysach,accentach 3-function i shimano xt obecnie na authorach 3cc

Shimano -twarda guma i piłuje obręcze, słabo hamuje

Kellys, Accent- miękka guma słabo hamuje szybko się ściera(na mokrej obręczy w ogóle nie hamuje)

Author- guma średnia nie twarda jak w Shimano i nie miękka jak w Accent/Kellys, dobrze hamuje(można powiedzieć ładnie łapie obręcz jakby się przyklejała do obręczy na mokro tez suuper.

KUPUJ AUTHORa 3CC!!!!!

Gello1 mógłbyś jeszcze napisać jak z głośnością tych 3cc? I jeszcze zapytam czy miałeś accenty 3-function czy 3-function PRO bo podobno te PRO są podobne do 3cc.

No i jeszcze jak z modulacją tych klocków oraz jak wypadają klocki Meridy na ich tle.

Głośność jest ok, czyli nie szura i nie drapie jak shimano XT. Zauważmy, że mamy teraz +10 stopni i jest dobrze.

Miałem Accent 3 Function bez PRO. Modulacja dobra(u mnie występuje tzw efekt klejenia do obręczy) lekko naciskasz klamkę i już czujesz, że klocek łapie obręcz.

AUTHOR 3cc = MERIDA Green Brake

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...