MrOwA Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Witam Nadszedł czas na zakup roweru. Mam 178cm i ok 70kg. Poszukuję roweru głównie do miasta, czasami jakiś mały wypad do lasu. Chciałbym też przyczepić fotelik dla dziecka. Zastanawiam się nad następującymi typami rowerów: - comfort 26": jamis hudson sport sx, trek navigator 2 - comfort 28": giant cypress DX/LX - trekking: unibike voyager, kross pacyfic/alp, eurobike travel 0.2 Który typ będzie najlepszy do miasta? PRoszę o opinie użytkowników powyższych modeli, ew. poradę fachowców. Rozbieżność cenowa spora bo ok ok 1500-2000k. Czy warto dopłacać te 500zł do najdroższego modelu?
mklos1 Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Na Trans Alpie bardzo dobrze mi się jeździ....Polecam.
rastatajm Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Z zamontowaniem fotelika nie powinno być problemu w większości rowerów. Dla mnie do takiego opisu "głównie do miasta, czasami jakiś mały wypad do lasu." bardzie pasuje jakiś cross http://www.kross.pl/pl/2012/cross/evado-3-0
mklos1 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Evado również się nadaje, ale to jest rower do jazdy z zadziorem. Trochę bardziej agresywnej.
MrOwA Napisano 25 Marca 2012 Autor Napisano 25 Marca 2012 Evado również się nadaje, ale to jest rower do jazdy z zadziorem. Trochę bardziej agresywnej. Juz mowie dlaczego nie cross - musze miec w miare prosta sylwetke ze wzgledu na kregoslup. Dlatego prosze o porady z zaproponowanego zakresu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.