hehe12 Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Mam opony IRC Mythos XC II ( IRC-mythos xc II kevl czarna tylna 26x2,1" IRC Opony terenowe 26" ), przednia jeszcze jest dobra. Natomiast w tylnej "kostki" w oponie całkowicie się już zdarły. Dlaczego opony zużyły się nierównomiernie? Potrzebowałbym tylnej opony. Jeśli to możliwe to przednią chciałbym zostawić. I dopasować jakąś tylną żeby dobrze się jeździło. Z przodu miałbym IRC Mythos XC II (terenowa; 2,1), w zakupie tylnej prosiłbym Was o pomoc. Chyba że lepiej mieć z przodu i z tyłu takie same? Chciałbym się zamknąć w max. 50zł za oponę, najlepiej zwijana.
sosna119 Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Nie pamiętam kiedy ostatnio miałem dwie takie same opony w rowerze. Mimo wszystko tylna zużywa się dużo szybciej i ciężko dobrać identyczną, a obie naraz szkoda wymieniać. Co do różnych opon z przodu i z tyłu to wg mnie w niczym to nie przeszkadza - nawet w samochodach nie musi tak być (jest wymóg takich samych opon na jednej osi, ale na poszczególnych osiach moga się różnić). Chyba że ktoś bardzo dużą wagę przywiązuje do wyglądu roweru i szczegółów...
Mod Team safian Napisano 24 Marca 2012 Mod Team Napisano 24 Marca 2012 Mythosy też nie są takie same, przód i tył ma inny bieżnik ;D Ja od siebię mogę polecić Geaxa Saguaro 2.0 - bardzo fajna oponka, szybka, dobrze trzyma, na mokrym i w błocie też daje radę Ewentualnie może kolejnego Mythosa kupić?
hehe12 Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 Zastanowiłem się i jednak kupie kolejnego mythosa. Lubie dzwięk tych opon.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.