evo Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Nie widzę tematu tyczącego się tych hamulców, więc zakładam. Co sądzicie o ich obsłudze? Pierwszy problem jaki zauważyłem, to trudności z rozstawem klocków, mimo że podczas regulacji i odpowietrzania tłoczki są max wciśnięte. Ale mniejsza z tym, jakoś dałem radę choć i tak od czasu do czasu słychać obcieranie. Gorsze jest to, że podczas kilku podejść do odpowietrzania i regulacji zjechał się gwint śruby odpowietrzających. Teraz mam problem z dostaniem tylko tej części (lub jakiś tańszy pakiet kilku częsci). Ma ktoś namiary, gdzie można to dostać, z rok/pół tak mogę jeździć, ale kiedyś będzie potrzebne odpowietrzanie w końcu Inna sprawa, że gwint się zjechał, ponieważ trzeba było mocno dokręcić, bo inaczej dostawało się powietrze przy odpowietrzaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Śrubki masz tutaj http://sklep.gregorio.pl/pl/p/FORMULA-zestaw-srub-odpowietrznika/1151 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Mam je piąty rok. Bezproblemowe, nieawaryjne, praktycznie bezobsługowe. Najlepsze jakie miałem, najdłużej je użytkuję spośród wszystkich tarczówek. Nie wiem jak mogłeś "zjechać" ten gwint, przecież to bardzo lekko i łatwo się wkręca/wykręca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 24 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 E, napisz do Andrewa, śrubka od Avida będzie pasowała (tak samo jak zestaw do odpowietrzania), zapłacisz 1/4 ceny a produkt ten sam. Ostatnio od niego brałem dokładnie to samo (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Śrubki masz tutaj FORMULA zestaw Ĺrub odpowietrznika FH GREGORIO Byłem w tym sklepie, jednak w moim bajku mam 2 rodzaje tych śrubek. Jedne z nich są u góry płaskie (coś jak gwóźdź z miejscem na troxa). Zamówię je, mam nadzieje że nadają się i na górę i dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 24 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Nie nadają się, ta powinna pasować: http://sklep.gregorio.pl/pl/p/FORMULA-srubka-odpowietrznika/1140 Tamta jest do zacisku, nie ma ona nawet o-ringa (który jest w gnieździe w zacisku) :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Nie nadają się, ta powinna pasować: FORMULA Ĺrubka odpowietrznika FH GREGORIO Tamta jest do zacisku, nie ma ona nawet o-ringa (który jest w gnieździe w zacisku) :< O właśnie, dzięki! Czy ja jestem ślepy, że tego nie widziałem? Nawet przed chwilą przeleciałem wszystko z Formula ps. teraz tylko będę musiał sposobem wykręcić te zepsutą. Pewnie jakiś klej do stali bo bo nie zamierzam tego spawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 24 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Zobacz imbus 2,5 mm + poxipol ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 evo - czyżby słońce Ci przygrzało w łepetynę ? Podjedź do mnie na biskupin - dostaniesz śrubkę. Płacenie 37zł + 17zł wysyłka to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 24 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Do Wrocka mam daleko póki co się nie spieszy, mam nadzieję, że przez pół roku nie będę tam grzebał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 podaj adres na pw - wyślę Ci jedną śrubencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Dobrym sposobem jest tzw. "wykrętak" z lewym gwintem np taki : http://www.swistak.p...B-8cz-4-24.html Bardzo przydatna rzecz. Wystarczy Ci ten najmniejszy i nawet nie musisz nic wiercić. Chociaż polecam zakupić zestaw, nie raz mi uratował skórę gdy urwałem śrubę np w samochodzie w podwoziu czy silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.