Vuco Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Witam. Jestem na kupnie roweru MTB. Przeznaczenie - głównie jazda rekreacyjna, czasami może coś bardziej ambitnego ale nic ekstrymalnego. Zdecyodwałem, że będzie to MTB, nie cross. Mój wzrost ok. 180 cm, waga ok. 65-70 kg, więc prawdopodobnie szukam czegoś na ramie 19". Kwota ok. 1500 zł, ew. trochę więcej. Teraz bardziej do rzeczy. Znalazłem kilka bardzo ciekawych modeli na wyprzedaży w świetnych cenach (unibike evolution 2011, kellys salamander 2009, quartz 2010) ale niestety się spóźniłem i wszystko już wyprzedane, ciężko teraz coś dostać z tego. Unibike Evolution 2011 może bym dostał ale rama 17" albo 21" więc raczej mi nie pasuje. Natomiast w jednym sklepie dostałem propozycję - Ghost EBS1 za 1800 zł. Z tym, że jest to rower używany i z tego co zrozumiałem był wykorzystywany do testów (recenzji) + facet na nim niby przez rok dojeżdżał do pracy (jakoś wątpię, że tylko do pracy nim jeździł). Z tego co mówił, jest to model z 2011. Rower jest praktycznie full deore, wygląda, że jest w dość dobrym stanie ale nie znam się zbytnio na tym. Widelec XCM. To jest coś w tym stylu (albo dokładnie ten sam) http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a15/6361/Ghost+EBS1+-+funbike+na+co+dzie%C5%84/ chociaż tu jest artykuł z 2010 więc nie jestem pewny czy ten rower w sklepie na pewno jest 2011, bo wygląda chyba identycznie. Czy Ghost to jest dobra marka i robią porządne rowery? Czy ten konkretny model jest dobry? Ciężko o nim znaleźć informacje w sieci, więc trochę mnie to martwi, na stronie ghosta też w ogóle nie ma tego modelu. Czy powinienem się przejmować tym, że był używany? Czy takie rowery "testowe" w sklepach są mocno styrane? No i przede wszystkim czy warto za te pieniądze, czy to jest rozsądna cena i czy znajdę coś lepszego w tej cenie? Dodatkowo liczę na to, że uda mi się jakiś rabat wyciągnąć chociaż nie wiem na ile to jest prawdopodobne. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.