Skocz do zawartości

[Akcesoria]Zestaw narzędzi

MrMacko06

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio rozglądam się za jakimś zestawem narzędzi, żeby zabrać w trasę. Z takich na szybko znalazłem coś takiego:

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_zestaw-narzedzi-btr-1-PARK-TOOL.html?PT=53028996&PZTA=A&HNT=T&PD=53010740&WSZDZ=T

Moje pytanie brzmi:

1.Czy warto kupować coś takiego, czy lepiej skompletować wszystko osobno?

2. Jeżeli coś takiego, to czy macie jakieś inne zestawy?

Pozdrowienia,

Macko06

Napisano

No nie wiem, jak dla mnie przerost formy nad treścią za kosmiczną kasę. Ja kupiłem prostego mulittoola, skuwacz, pompkę, zestaw do łatania (to w decathlonie) i razem z torbą podsiodłową, w której zmieści się jeszcze parę innych rzeczy (dwie dętki i jeszcze jest nieco miejsca) dałem sporo mniej niż 200zł.

P.

Napisano

Za 230 zł to do własnego małego serwisu można narzędzia nabyć i to o wiele lepsze.

A na najpotrzebniejsze "klucze" wydasz ponad połowę mniej, kupując osobno oczywiście. :)

Napisano

Jeżeli w trase, to może multitool, a osobno mała pompka? W bB był test multitoolów, za 60-70 można nabyć fajny z rozkuwaczem, imbusami i śrubokrętami. za 55 zl Serfas ST-CR11, lub za za 69 Ravx Agent X3, z dodatkowym kluczem do nypli :)

Napisano

Może trochę przesadziłem z tym zestawem, bo sam bym takiego nie kupił( tak mi się nasunął to wrzuciłem), co nie zmienia faktu, że dzięki za podpowiedzi.

Pewnie się na jakiegoś multitool'a zdecyduje.

Napisano

Multitool z Decathlona - 8zł

Łyżki też z Deca - 9zł

Duży zestaw do łatania, a jak, z Decathlona - 8zł

Pompka Beto - 21

Do tego skuwacz kupiony kiedyś w Realu. Wszystko się naprawdę dobrze sprawdza. Jedyne co można zmienić, to kupić multitoola ze skuwaczem, aczkolwiek często ta opcja sprawia, że imbusy sa okrojone. Tym zestawem naprawię wszystkie mniejsze przypadłości, po któych można jechać dalej. Przy większych i tak musisz na chatę wrócić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...