Skocz do zawartości

[buty] mtb do 320 zł

adrski

Rekomendowane odpowiedzi

również posiadam te buty, warto zauważyć że mają "kołki" z przodu - jeśli nie masz klucza "shimano" do tego i chciałbyś w nich też chodzić - to lepiej od razu wykręcić je w sklepie lub serwisie rowerowym (powinni mieć klucz) i wkręcić później jakieś śrubki. Z tymi kołkami trochę trudno się chodzi. Porównywałem je ze Specialized Comp MTB. Na nodze lepiej leżały mi shimano i je kupiłem

Pytanie podstawowe - jak jeździsz?

Ja dołączę się do grona posiadaczy M123. Aczkolwiek w moim przypadku zadecydowały kolce. Jeżdżę sporo w zawodach na orientację i dobra przyczepność w podchodzeniu z rowerem była jednym z kryteriów. Wspomniane kolce bardzo poprawiają komfort, jak trzeba w sztywnych butach, z rowerem na plecach, zasuwać na azymut pod górkę. Natomiast jeśli zsiadać z siodełka nie będziesz, to 077/087 powinny być lepszym wyborem. I ze wszystkimi powinieneś się zmieścić w 250zł.

Ewentualnie Spece Sport MTB, które są najwiekszym konkurentem rodziny 0x7/123, ale o nich za wiele nie powiem :)

Witam. Podepne sie do pytania kolegi, też szukam butów na rowerek i nie wiem jak w ogóle je wybierać. Nie mam też żadnych pedałów, więc jakbyście mogli jakieś fajne podesłać to dzięki. Co do butów to znalazłem takie cos i nie wiem czy warto. http://esklep.intersport.pl/pl/product/51908/buty-shimano-10-shm086c. W zasadzie to z roweru nie schodzę, ale czasem zdarza się natrafić na przeszkodę nie do przejechania.

Witam. Podepne sie do pytania kolegi, też szukam butów na rowerek i nie wiem jak w ogóle je wybierać. Nie mam też żadnych pedałów, więc jakbyście mogli jakieś fajne podesłać to dzięki. Co do butów to znalazłem takie cos i nie wiem czy warto. http://esklep.inters...mano-10-shm086c. W zasadzie to z roweru nie schodzę, ale czasem zdarza się natrafić na przeszkodę nie do przejechania.

Wybierz takie, które Ci lepiej na nodze leżą. Ja niewiele drożej wyrwałem SH-M123, możesz też znaleźć specialized sport mtb albo shimano 087 lub 077. Najważniejsze, żeby dobrze na nodze leżały - takie buty się nie rozbiją i nie dopasują.

Pedały? ja mam m540 i polecam. Tańsze są m520. Zależy ile chcesz wydać.

Jeśli chodzi Ci o schodzenie z roweru (wypinanie), to po kilku próbach - ja polecam spróbować najpierw w domu np stawiając rower w drzwiach i trzymając się futryny rękami - nie ma najmniejszego problemu, po kilkunastu/kilkudziesięciu wręcz staje się odruchem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...