tomke1 Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 W jednym temacie dwa rowerki, czyli to co mam pod swoją opieką. Merida Trans Mission 3000D z 2009 roku, ale nówka, stała długo w sklepie, udało się ją kupić 30% taniej od ceny wyjściowej http://www.forumrowe...mission-3000-d/ - link do garażu W stosunku do wyjściowej konfiguracji zmieniłem siodełko na SelleItalia i korbę na SLX'a bo mi się XT srebrny nie podoba. To mój pierwszy full i przeskok z 100mm skoku w Gary Wahoo z Torą na 140mm Fox'a. Rzeczywiście na płaskim przy 140mm jest lekko ospały ale obniżenie do 100mm Talasa i włączenie platformy nawet na 1 dodaje mu takiego kopa, że nie widzę różnicy w stosunku do Garego. Po pierwszej 50km trasie jestem zadowolony z każdej złotówki wydanej na tą maszynę, po leśnych wybojach leci pięknie nic tylko się w góry wybrać. Druga maszyna to Trek 3700 z 2006 roku żony, przy czym stare są tylko rama i rurki, reszta to rzeczy które już zmieniałem wcześniej plus koła i hamulce założone w tym roku, przełożone z mojego Garego. http://www.forumrowe...1089-trek-3700/ - link do garażu Moje odczucia to super się zgrywają Crossridy z czerwoną ramą Zmiany które przewiduję to ewentualna zamiana hamulców pomiędzy rowerami. I na 100% powietrzny amor do Treka, ale to zależy od wyprzedaży części które mi zostały w pudełku No i jeszcze pod swoimi skrzydłami mam ramę Garego Wahoo z 2007 roku, pozostaje jako rama do trenażera bo niestety merida ma sztywną ośkę z tyłu u raczej bym jej nie dam rady założyć, więc muszę mieć do czego przełożyć graty na zimowe kręcenie w domu.
Froop Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 świetne sprzęty, oby służyły jak najdłużej ale może zrób osobne tematy, rozpisz co za osprzęt chowają te maszyny
tomke1 Napisano 25 Marca 2012 Autor Napisano 25 Marca 2012 Osprzęt jest opisany w garażu A osobne tematy to tylko nabijanie licznika
Froop Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 oj przepraszam mój błąd, moja nie uwaga nie ogarniam jeszcze tych garaży:p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.