razorjack Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 No wiesz, powietrze atmosferyczne to 78% azotu, czy ono nie rozrzedza oleju ? rozrzedza, ale tylko w 78%
arek_wro Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Generalnie ten Fox jest strasznie "tępy" i wybieraa tylko co większe dziury.To przez ProPedal.Ten typ tak po prostu ma ;)Pozostaje przyzwyczaić się lub wysłać ponownie do serwisu żeby zmniejszyli siłę działania ProPedala :)Albo zapoluj na Swingera Air. Nie zamierzam zmieniać dampera. Do tej pory działał dokładnie tak jak tego oczekiwałem. rozrzedza, ale tylko w 78% Też nie do końca jestem do tego wyjaśnienia przekonany, ale nie bardzo mam argumenty żeby się wykłócać. Teoretycznie to wcześniej mógł być zastosowany olej o innej gęstości. Jeżeli uda mi się go odpowiednio dostroić to jakoś to przeżyję
Schwefel Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 To przez ProPedal. Ale przecież arek_wro ma RP23 w którym można całkowicie wyłączyć PP, wiec jaki to ma związek z powolnym tłumieniem.
arek_wro Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Kolega severian chyba nie zauważył, że pisałem o tłumieniu powrotu, a nie kompresji.
Obes Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Wlał olej o takiej samej lepkości na papierze , ale innej w rzeczywistości : Ważne żeby lepkość w tym zakresie była zbliżona - Reported cSt @40C ( nie ważne czy ma napisane 5W czy 7,5W ) : http://mahonkin.com/~milktree/motorcycles/fork-oil.html
severian Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 No,cóż zasugerowałem się tematem tego wątku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.