BarbaraUbowska Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Witam Forumowiczów Jako że nie znam się na tym akurat sprzęcie (co poczytam, to moje, ale wolę zasięgnąć opinii kogoś, kto się zna na rowerach), proszę o pomoc. Mój przyszły rower ma służyć głównie do jazdy po mieście, ale nie wykluczam zapuszczania się w rejony, gdzie będzie utwardzona ziemia. Żadnego wspinania się pod nie wiadomo jakie góry, ścigania się itp. nie przewiduję. Wymagam bagażnika lub możliwości jego zamontowania i najlepiej zamontowanego już oświetlenia na dynamo (niezależnie od tego zamontuję bateryjne). Czego nie chcę - typowej "damki" z dziwnie wygiętą ramą typu "łabędź" ani kierownicy o wygiętych w stronę kierującego rączkach (czyli takie rowery odpadają). Mam 162 cm wzrostu, ważę ok. 65 kg. Wypatrzyłam sobie na allegro ten oto rower. Może być? Pozdrawiam Basia
Obes Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Nie jestem tylko pewny czy rama 19" będzie dla Ciebie . Jeśli chodzi o ten fragment opisu aukcji : Grupa wiekowa:młodzież dorośli wzrost 150- 190cm to mam poważne wątpliwości co do rzetelności sprzedającego.
mklos1 Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Z pewnością nie będzie dobra, testowałem na mojej dziewczynie podobnego wzrostu. 16" powinna być odpowiednia.
Obes Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Z uwagi na typ roweru 17" śmiało mogło by być, w ostateczności nawet 18" jeśli nie była by zbyt długa...
BarbaraUbowska Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 Właśnie za dużej ramy się obawiałam. Na szczęście sprzedawca oferuje możliwość "przymierzenia się" do roweru, więc jeśli się uprę na ten model, to nie będzie to zakup w ciemno. A jeśli nie ten, to który? Obejrzałam już chyba setki rowerów, w internecie i na żywo... I nic. Dopuszczam nawet możliwość kupienia roweru używanego, ale po prostu nie umiem się zdecydować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.