Ds80 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Witam. Posiadam hamulce tarczowe, hydrauliczne tektro z tarczami "pływającymi". Odebrałem dzisiaj rower po przeglądzie, który jak co roku wykonałem w zaufanym punkcie. Zleciłem im między innymi przeczyszczenie tarcz, gdyż były tłuste i piszczały. Rezultatem czego, po wyjechaniu ze sklepu rower strasznie słabo hamował. Trzeba było naprawdę mocno wcisnąć, żeby zwolnił, a przed przeglądem gdy tylko wcisnąłem hamulec koło się blokowało... Moje pytanie: Wystarczy to rozjeździć? Wróci wszystko do normy po jakimś czasie, czy mam iść z reklamacją do serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 23 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Tak, u mnie jest to samo, po użyciu odtłuszczacza zwykle wystarczy krótka przejażdżka i wszystko wraca do normy. Możesz troszkę przejechać papierem ściernym po klockach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ds80 Napisano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.