Synergy Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Mam te Avidy g2s 185mm te o których wspomniałeś . A dokładna nazwa Twoich tarczy to ? http://allegro.pl/160-mm-dh-fr-ashima-i2539464319.html na przód http://allegro.pl/160-mm-tylko-85-gramow-ashima-i2524541763.html tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 I tak 2x 160mm? Nie dziw się, że nic nie słyszysz. Gdyby tarcze o tej średnicy dzwoniły, oznaczałoby to, że masz niesamowicie wiotką piastę, zacisk i widelec/ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 zmień tarcze na sztywniejsze, u mnie pomogło. zamiast G2 wrzuciłem XT na aluminiowym pająku i jest wszystko cacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElectroShock Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Oj u mnie też przednia tarcza (180mm) dzwoni, lecz tylko wtedy, jak podczas jazdy mocno nacisnę na amor albo będę jechał pod kątem tak ze 20-30 km/h. Lecz co to może byc? Piasta, sama tarcza czy amor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Jedno, drugie i trzecie. Nie przejmuj się, przy osi 9mm to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekdragon Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 U mnie widze jedyne rozwiazanie takie zeby kupic mega mocne zaciski tzn. takie ktore bardzo mocno scisna w tej chwili mam zaciski firmy BBB ktore sa na imbus jestem z nich nawet zadowolony bo ograniczyly ocieranie niemal o polowe w porownaniu ze zwyklymi zaciskami ktore polamaly mi sie w rekach z tego co slyszalem najmocniejsze co jest to zaciski dt swiss rws. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zafkiel Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 U mnie widze jedyne rozwiazanie takie zeby kupic mega mocne zaciski tzn. takie ktore bardzo mocno scisna w tej chwili mam zaciski firmy BBB ktore sa na imbus jestem z nich nawet zadowolony bo ograniczyly ocieranie niemal o polowe w porownaniu ze zwyklymi zaciskami ktore polamaly mi sie w rekach z tego co slyszalem najmocniejsze co jest to zaciski dt swiss rws. Zaopatrz się w zaciski Dartmoor Bolt-on mi pomogły na dzwoniące tarcze, teraz jest cisza. I na pewno tańsze od dt swiss. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniekdragon Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Zaopatrz się w zaciski Dartmoor Bolt-on mi pomogły na dzwoniące tarcze, teraz jest cisza. I na pewno tańsze od dt swiss. A jakie masz tarcze ? cos kolo 180/185mm ? Bo dodam ze to na czym sie poruszam to 29er i wlasnie zastanawialem sie nad zakupem bolt-onow ale stwierdzilem ze kupie te z firmy BBB ale na allegro bolt-ony mozna kupic za ok 30 pare zl to kupie i napisze czy cos pomogly czy nie moze komus sie przyda jeszcze ten watek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Mam Bolt-Ony Dartmoora. I szczerze mówiąc nie widzę różnicy między tymi, a zaciskami Shimano czy Joytecha. A od DT chętnie wypróbowałbym ten pomysł z zaciskiem 10mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.