Skocz do zawartości

[bikemaraton] Wrocław- 15.04

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

początek jest w miare szeroki , mniej wiecej na 4-6 rowerow może więcej , zwęźki po jakiś 4-5 km się robią , różnie to bywa początek trasy jest podobno bardzo podobny do zeszlorocznej , ale jaka dokładnie byla to nie wiem bo nie bralem udzialu. Cała trasa mega jest bardzo fajna sporo naturalnych przeszkód , sporo fajnych zjazdów i podjazdów.

Napisano

Pytałem się na forum bikemaratonu, ale wszyscy dyskutują o jakimś trudnym zjeździe na mini. Czy posiada ktoś ślad z objazdu? Muszę ogarnąć trasę na tych górkach koło Mrozowa/Brzeziny, a nie do końca wiem, czy prowadzi tak samo jak na mapce.

z góry bardzo dziękuję

Napisano

Na trasie mega był najpierw długi stromy podjazd , a następnie jeszcze bardziej stromy zjazd. Trzeba było z niego z jeżdzać pojedynczo i na hamulcu , dużo było tam gałęzi i korzeni . Ale ogólnie bardzo przyjmnie, mi się wydaje że było to okolicy Miękini ale moge się mylić. Tylko że to było na trasie mega , nie wiem gdzie na mini byl ten trudny zjazd. Ale na pewno da rady przejchać , tylko trzeba mieć sprawne hamulce.

Napisano

Traska mini jest oznaczona wstążkami ,więc może da rade odnaleźć ten zjazd. Ja 13.30 startuje przejechac traske mini bez mapy na czuja ,moze mi sie uda nie zgubic.

Napisano

Na mega to wiem, zjazd jest do poprawki :icon_redface:, ale właśnie chodzi o ten na mini. Osobiście wydaje mi się, że na mini najtrudniejsze są rowy koło pałacu, a ten las znam całkiem nieźle i nie wydaje mi się, żeby były tam aż tak karkołomne zjazdy. Kosma, wróciłeś już z objazdu? Wstążki pokrywają się z trasą maratonu (tą z objazdu) i czy jest asfaltowy podjazd w Brzezinie?

Napisano

Jutro pojadę traske mega lub mini zależy ile będę miał czasu ,także na 100% powiem ,jakie tam są warunki. Parę dni nie padało we Wrocku ,więc nie powinno być mokro,

Napisano

Dokładnie gałęzie mają być posprzątane tak słyszałęm , na objęździe trasy mega na oponach http://allegro.pl/opona-schwalbe-furious-fred-evo-26x2-00-tl-ready-i2251400883.html biker dawał rady nawet na tych trudniejszych podjazdach , zreszta zalecenieie organizatora to guma semi slick . We wrocku sucho tylko kurz się osiada na rowerze. Nawet jak troszke popada to i tak mega błota zapewnie nie będzie.

Napisano

W tamtym roku jak zaczynałem przygodę z BikeMaratonem to startowałem z ostatniego sektora.

Udało się stanąć na samym początku 7 sektora, więc nie było najgorzej. Startowaliśmy razem z 6 .

Na początku było trochę ciasno,wąsko. Później było ok , pomijając fragmenty totalnie błotne na samym początku gdzie trochę się korkowało.

Gorzej może być z pogodą w niedziele... http://pogoda.gazeta...l#10-48_1000011

Miejmy nadzieje że ten niż znad Morza Śródziemnego trochę się spóźni w niedziele ...

U mnie pada od rana na przemian deszcz/mżawka.

Saguaro 2.0 czy Gato 1.9 ?

Napisano

Ja nie jadę. Mimo wpłaconego wpisowego olano mnie totalnie i nie odpowiedziano na 2 maile z pytaniem o sektor, które wysłałem dobre 2 tygodnie temu. Nie polecam bikemaratonu, bo jak widać chodzi tylko o pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...