Skocz do zawartości

[Koła] AlexRims ZX24 wygięta obręcz

vicki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Kilka dni temu podczas jazdy w zupełnej ciemności tylne koło przywaliło w krawężnik a następnie wjechałam w jakiś dół... jak widać na zdjęciach skrzywiła mi się obręcz. Koło jest krzywe do środka, na boki i praktycznie w każdą stronę :) mam teraz problem, bo nigdzie nie mogę takiego znaleźć... na początku mój znajomy szukał samej obręczy, ale okazało się że nie nadaje - czy też nie opłaca - się tego przeplatać i najlepiej kupić całe koło. Jednak nie mogę znaleźć nic, co pasowało by mniej więcej wyglądem (załączam też zdjęcie roweru). Najchętniej zmieniła bym oba, ale nie ukrywam że w tej chwili nie mam na to zbyt dużo kasy ani pomysłu co z tym zrobić. Może ktoś z Was ma namiary na dystrybutora AlexRims ? Albo pomoże mi coś znaleźć... byłabym bardzo wdzięczna

Pozdrawiam !

http://malwina92.pstrykniete.pl/cube/

Napisano

Jeżeli chodzi Ci o to, żeby obręcze miały niebieskie naklejki, ciężko będzie. Jest kilka opcji:

- kupić jakąkolwiek czarną obręcz i pozrywać naklejki z obu kół,

- kupić ZX24 i dorobić niebieskie naklejki we własnym zakresie

- kupić dowolną obręcz, jeździć i nie przejmować się

Dystrybutor AlexRims wiele Ci nie da, prędzej pisz do Cube. Choć mam wątpliwości, że to coś da.

Napisano

bezpośrednio od Cuba nie dostaniesz samych kół w wolnej sprzedaży (jedyna opcja powołać się na gw. i próbowac dostać koła przez ich serwis - choć w to wątpię - było by to drogie zagranie i nieopłacalne czasowo).

Proponuję napisać to tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/show_user.php?uid=1684167

zdarza mu się rozkompletowywać rowery Cuba i sprzedawać na częsci, zwłaszcza maszyny z zeszłych senoznów, ale samego tylniego koła Ci nie sprzeda. tylko komplet.

ps. Jeżeli jesteś już w takiej sytuacji to nie pakój się ponownie w ten sam model. piszę to z włąsnego doświadczenia.

Napisano

Dziękuję za propozycje, jednak zastanawiam się czy nie kupić jakiejkolwiek czarnej obręczy i dać chłopakowi który to przeplecie. Szprychy i piasta są nieruszone... Chodzi mi o to, żeby "poprawić" to tanim kosztem bo i tak te koła zmienię być może po wakacjach... co o tym myślicie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...