mariusz231 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Człowieku 3 tygodnie wertowałeś internet ? Ja po 3 dniach wiedziałem, że mactronic odpada i wybór padnie na bocialarke hehe. Stoję przed podobnym dylematem. Nie liczyłem jeszcze wzsystkiego dokładnie, ale wydaje mi się, że jak się zacznie oddzielnie zamawiać oddzielnie uchwyt i ogniwa i ładowarkę to więcej z kosztów przesyłek wyjdzie, niż to warte. Ja zamierzam jeszcze sprwadzić ceny w sklepach stacjonarnych ładowarek z ogniwami. Na pewno uchwyt lepszy wezmę - ledlenser. I tą latareczkę, za te pieniądze jest ok i ponad 400 lm w zupełności wystarczy O różniach w świeceniu między bocia a mactronic naczytałem się na tyle, żeby wiedzieć, że będzie lepiej bocialarka świecić. Inne zalety: łatwość wymiany ogniw w czasie wycieczki, może służyć jako zwykła latarka. Z tych tabelek o długości czasu świecenia wychodzi, że bocialarka świeci dłużej i to przy większej mocy. Nie zawsze jest czas na czytanie oraz chęci, bo czym więcej czytam tym mniej wiem, poza tym szukałem czegoś stosunek jakoś-cena. Zawsze staram sie wyczerpać temat, żeby potem nie żałować wywalonej kasy w błoto albo, że pożałowałem 20 złotych
szych Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Jedna uwaga - bierzcie ładowarkina minimum dwa ogniwa. inaczej po nocce będziecie cały tydzień aku ładować. Co do akcesoriów - jak pisałme, wszystko prócz ogniw od Bociana/Grega. Ogniw szukajcie z odzysku laptopowego. Za 30zł komplet na całą noc na 100%.
mariusz231 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Jedna uwaga - bierzcie ładowarkina minimum dwa ogniwa. inaczej po nocce będziecie cały tydzień aku ładować. Co do akcesoriów - jak pisałme, wszystko prócz ogniw od Bociana/Grega. Ogniw szukajcie z odzysku laptopowego. Za 30zł komplet na całą noc na 100%. Czy ten uchwyt będzie ok do bocialarki http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-do-latarki-solarforce-bk-1-i2277458933.html
claas86 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 @szych Nie bardzo rozumiem, czemu ma ładować cały tydzień ? To ile jedno ogniwo jest ładowane ? Wydaje mi się, że max koło 8 godzin. To przez cały tydzień to chyba bym 'naście' naładował... . Wytłumacz jak mam to rozumieć Czy to taka przenośnia była raczej ? @mariusz231 Taki uchwyt chyba polecają jako najlepszy: http://allegro.pl/led-lenser-uchwyt-uniwersalny-obrotowy-p7-t7-i2259860205.html Wcześnieji był do dostania u bociana za dopłatą, teraz pewnie też da jak spytasz i zapłacisz.
mariusz231 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 @szych Nie bardzo rozumiem, czemu ma ładować cały tydzień ? To ile jedno ogniwo jest ładowane ? Wydaje mi się, że max koło 8 godzin. To przez cały tydzień to chyba bym 'naście' naładował... . Wytłumacz jak mam to rozumieć Czy to taka przenośnia była raczej ? @mariusz231 Taki uchwyt chyba polecają jako najlepszy: LED LENSER UCHWYT UNIWERSALNY OBROTOWY P7 T7 (2259860205) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Wcześnieji był do dostania u bociana za dopłatą, teraz pewnie też da jak spytasz i zapłacisz. Ok dzięki. Tylko jest dwa razy droższy i nie wiem czy wart swojej ceny, poza tym mam obawy czy latarka z niego nie wypadnie podczas szybkich zjazdów lub jazdy po wertepach.
claas86 Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Nie musisz cytować wypowiedzi, które są powyżej. Skoro jest lepszy i masz obawy, że latarka wypadnie, to w tym tańszym to chyba na taśmę będziesz musiał przyklejąć lampke Wiem, że ludzie go ogólnie polecają.
Przeor Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Ok dzięki. Tylko jest dwa razy droższy i nie wiem czy wart swojej ceny, poza tym mam obawy czy latarka z niego nie wypadnie podczas szybkich zjazdów lub jazdy po wertepach. Nie wypadnie. Mam taki i w górach mimo wytrząsania lampka pozostała na swoim miejscu. Ale mam również zrobione zabezpieczenie - krótka smycz przełożona przez kierę i zamocowana do lampki (bocialarka przy włączniku ma dziurkę przez którą możesz przewlec jakiś sznur)
zekker Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Mam standardowy od Bocialarki i ten drugi, który zdecydowanie lepiej trzyma się kierownicy (przy wkładaniu latarki nic się nie przekręca). W obu przypadkach lampka nie ma jak wypaść, chyba że glebę zaliczysz.
szych Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Czy ten uchwyt będzie ok do bocialarki Uchwyt rowerowy do latarki - SolarForce BK-1 (2277458933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie będzie. Po pierwsze uniemożliwia szybkie wyjmowanie latarki (wbrew pozorom nie jest to wcale taka rzadkość w nocy), po drugie nie ma regulacji kąta w poziomie. A to też ma znaczenie, szczególnie jak kierownica jest gięta lub mamy na niej więcej akcesoriów, bo wtedy zamiast drogi oświatlamy pół pobocza). O wypadanie się nie martwcie, trzeby by niezłe OTB zaliczyć, aby latarka sie wyczepiła. Ja jeżdżę na podstawowym uchwycie, miałem w nocy parę niespodzianek na zjazdach i ani razu Bocia nie zginęła (a jest ciężka). @szych Nie bardzo rozumiem, czemu ma ładować cały tydzień ? To ile jedno ogniwo jest ładowane ? Wydaje mi się, że max koło 8 godzin. To przez cały tydzień to chyba bym 'naście' naładował... . Wytłumacz jak mam to rozumieć Czy to taka przenośnia była raczej. Ze stoperem nie stałem, ale dwa Samsungi 2200mAHh ok. 10-12h ładowało. U mnie wyszło jedno ładowanie na dobę. Maksymalnie zużyłem na rajdzie 5 aku, więc na pojedyńczej by mi cały tydzień musiało działać, aby uzupełnić wyczerpane ogniwa. A co w zimę, gdy wyjeżdżasz kilka wieczorów w tygodniu? Warto mieć podwójną ładowarkę (a nawet dwie, gdy np. jesteśmy na etapówce czy wycieczce wielodniowej) i zapas tak na 2 ładowania, więc minimum 5-6 ogniw. Wtedy można spokojnie mysleć o całonocnych rajdach i nie przejmować się, że po weekendzie zawodów będziemy chcieli wieczorkiem do lasu wyskoczyć na 3-4h. I jeszcze fotka pokazująca wielkośc Boci 4.0. Największej z rodziny. Będę w domu, to zrobię zdjęcie jak to na kierownicy wygląda.
mariusz231 Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Temat trochę przycichł, ale dla zainteresowanych jest nowy model noise http://www.mactronic.pl/pl/products/bike_pro/8658/bike_pro_noise_500_lampa_rowerowa_przednia_500lm_ladowalna_przez_usb/24.html Ciekawe jak się ma do starego modelu
DominikM Napisano 16 Maja 2012 Napisano 16 Maja 2012 Temat trochę przycichł, ale dla zainteresowanych jest nowy model noise Bike Pro NOISE 500, lampa rowerowa przednia 500lm Ciekawe jak się ma do starego modelu Cree XM-L zamiast Cree XP-G na pokładzie - czyli większy wygar kosztem czasu pracy .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.