Skocz do zawartości

[mieszkanie] gdzie zamieszkać Kraków, Warszawa

Ryki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Well, jeśli nie przeszkadza Ci kompletny brak sensownych ścieżek rowerowych, tras, kompletnie niewydolna komunikacja, a tramwajowa dodatkowo realizowana w ponad połowie 50-cio letnim szrotem, brakiem pieniędzy w mieście na cokolwiek, jeśli nie przeszkadza Ci, że nawet wg miasta ponad 80% dróg wymaga remontów (ale i tak nie ma na to pieniędzy), a chodniki to tor dla rajdu Dakar, gdzie smog jest wszędzie i ciągle, a ludzie w piecach często palą czymkolwiek, gdzie lotnisko ma terminal krajowy w byłym baraku garażowym, a sam dojazd do lotniska to dość spore wyzwanie, jeśli nie będzie Cię wkurzać, że wszelkie nowe inwestycje komunikacyjne (tak wybudowano dwie nowe trasy tramwajowe) zapełniane są pojazdami zabieranymi gdzie indziej (bo nie ma na nowe wozokilometry, ba, nie ma nawet na te co są...), to zapraszam do Krakowa :)

P.

Ps. Nie wiem jakiej pracy szukasz, ale tu też rewelacji nie ma...

PS2, jestem Krakowiakiem z urodzenia i tak, nie lubię tego miasta ;P Im więcej jestem poza nim, tym bardziej...

Napisano

Poznań i Wrocław.

W Wawie jest cała masa takich, za przeproszeniem. gołodupców szukających pracy, często biorących wszystko jak leci za marne pieniądze, co w końcu psuje rynek pracy (bo jakby nie było osób chętnych pracować za minimalną krajową, to pracodawcy w końcu musieliby podnieść płace żeby kogoś znaleźć, a tak zawsze jakiś przyjezdny weźmie tą robotę za 1300 zł), ale to już temat na inną opowieść :)

Edit. no chyba że masz jakieś porządne, specjalistyczne wykształcenie, to Wawa, siedziba dużej ilości central zagranicznych firm w Polsce,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...