DuszeK Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Witam. Chciałem przedstawić wam moją Meride White Sox. W oryginale wygląda ona tak: http://img1.aukcjone...2284783/4_f.jpg Moja bez lampki z przodu Merida kupiona od kumpla w tamtym roku wstanie prawie idealnym do wymiany tylko łańcuch i tylna opona (normalne?) Ale że jakoś mi zwykły, szary, nie wyróżniający się rower za bardzo odpowiada to postanowiłem go do inwestować i tak więc: W sierpniu 2011 doszedł nowy: *Amorek sr suntor xcr na rok 2011 z tlumieniem olejowym i blokada skoku w manetce. *Mostek Amoeba czerwony długi, *Platformy MSHBKS czerwone, *Stery Pro? (te takie ze strzałką w logo) *Łańcuch noname byle by do wiosny przejeździć bo kolejne plany się kotłowały w głowie Od połowy listopada zacząłem po woli kompletować dalsze części i tak kupiłem: - Obręcze Octane One (białe solar 33 36 otw. 26') - piatsta tył Octane One orbital 2010 miała być czerwona jest niebieska - piasta przód Elcat 2011 simplex limonka - siodełko earth works slim białe - neopren czerwony lizard skins dodatkowo rękawiczki earthworks droid tydzień później kolejna paczka tym razem: - klamko-manetki shimano alivio, - przerzutka tył shimano alivio, - przerzutka przód shimano alivio, - kaseta shimano hg 40 plus łańcuch kaseta 8b - spinka do łańcucha Kolejny tydzień i kolejne zakupy: - Gripy pro białe z czerwonymi pierścionkami, - kierownica amoeba Vitra biała, - opony kenda białe, i wreszcie udało mi się odstać białe sprychy dartmoora i czerwone nyple tez tej samej firmy. koła poszły do składania a ja miałem zabrać się za składanie wszystkiego w kupę.... niestety telefon z pracy awaria usunięta zaczynamy robić na normalne zmiany i plany pokrzyżowane.... nadchodzi nowy rok a z nim nowy pomysł że jeśli wymieniam wszystko dlaczego nie wymienić lakieru? I tak też się właśnie stanie bo już rano przygotowuje rower do malowania a w sobotę kolega lakiernik bierze się do dzieła. Lakier? Biała perła z odbłyskiem(?) czerwieni. co będzie malowane? Rama, rogi, i prawdopodobnie ramiona korby, bo szkoda mi ładnego czarnego wykończenia amora ;/ ale mam 2 dni do namysłu jeszcze. W niedziele mam nadzieje już go po składać do wieczora i w poniedziałek rano wielki dzień rower ma stanąć na szosie i wyruszyć w trasę 3majcie kciuki za powodzenie a teraz fotka części które leża i czekają na założenie. W trakcie prac planuje też robić zdjęcia żeby zamieścić tu foto relacje z całej zabawy z moją M. Z innych części kupione jeszcze klocki meridy z mieszanką abs? i komplet linek i pancerzy
adii22 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Niezły pomykacz się szykuje Do zobaczenia na trasie
DuszeK Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 Rower po malowamy powiem ze nie jest idealnie ale i tak jest niesamowity wygląd i kolor składanie rozpocznę najprawdopodobniej koło środy ponieważ musiałem wycinać sztyce siodła i muszę wyszukać nową w rozsądnej cenie a i może suport wymienię jeszcze
DuszeK Napisano 26 Marca 2012 Autor Napisano 26 Marca 2012 A więc tak niestety rower zdecydowałem się jeszcze poprawić i ostatecznie malowany będzie w środę niestety ;/ na przedsmak parę zdjęć z prac przy nim. tak się prezentowała po wymianie amora, mostka, sterów i platform. czyszczenie i walka ze sztycą (sztyca ucięta i rozcinana brzeszczotem przez 6h ;/) Rama po ostatnim czyszczeniu i szpachli na 2 małe wgniecenia odtłuszczona rama i z podkładem jeden z rogów w kolorze i rama łapie kolor rama w kolorze jeszcze bez bezbarwnego. I to na tyle. Popołudniu wsadzę foty skręconej kierownicy i dodatków, a także koła z oponami i amorem A tu mamy zmontowane koła i kierownice z osprzętem
schab Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 Ładnie to wszystko zaczyna wyglądać . Czekam na efekt końcowy
DuszeK Napisano 29 Marca 2012 Autor Napisano 29 Marca 2012 Właśnie odebrałem korbę a jutro popołudniu biegnę po sztyce więc może jeszcze dziś coś poskładam wieczorem
Froop Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 na calutki biały rower chyba bym nigdy się nie zdecydował ze względu że szybko się brudzi
adii22 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Dziwnie znajomy amorek i mostek Składaj, składaj, ciekawy jestem efektu końcowego
DuszeK Napisano 29 Marca 2012 Autor Napisano 29 Marca 2012 wieczorna? dłubanina chwilę później jeszcze tylko sztyca i siodełko plus dociąganie linek i ustawienie przerzutek i hamulców, i czekamy na odpowiednią pogodę na parę plenerowych zdjęć ;p sobota mam nadzieję spędzona już w siodełku
tobo Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Zamierzasz utrzymać białą biel opon? Dosyć często składam w pracy dziecinne rowery z białymi oponami, opony przychodzą zafoliowane, są jednak nawet wtedy dosyć często brudne, bo zakurzone od składowania rowerów. Ręce muszę mieć operacyjnie czyste żeby opony takie pozostały przy regulacji roweru, nie mówiąc o tym że jak klient ma dostać złożony rower to nie toczę go po podłodze tylko wynoszę i stawiam przed klientem, żeby dostał ładny rower
Beskidek Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Białe opony swoje się nasłuchałem o Saguaro, jak szybko lubią zmienić kolorki...ale może to po prostu Geax
Froop Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 to zrób zdjęcie oponek po pierwszej jeździe, ciekawe jaki efekt
numerouno Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Opony lekko przyszarzeją -przynajmniej moje geaxy tak mialy. Rowerek ciekawie się prezentuje choć biel ramy jakaś dziwna. Strasznie różni si od koloru reszty białych elementów
DuszeK Napisano 30 Marca 2012 Autor Napisano 30 Marca 2012 jutro pierwsza jazda i jakieś konkretne zdjęcia. UP> co do koloru ramy zgadza się w ostatniej chwili zmieniłem barwę. Teraz jest to lekko turkusowa? wpadająca w czerwony, dlaczego zmiana barwy? koszty niestety czysta perła jest w horrendalnych cenach ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.