Ada93m Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam. Jak do tej pory siostra śmigała na swoim Krosie A6 24" ze standardowym Zoom-em który koło amortyzatora to chyba nawet nie stał. Teraz jeszcze po zimie jak zahamuje się przednim hamulcem to coś stuka w nim... I myślę nad zmianą tego amora , ale na co? Co byście polecili z tych trzech kandydatów: 1 SUNTOUR XCT 24" JR http://allegro.pl/amortyzator-suntour-xct-24-jr-bialy-czarny-i2171626346.html 2 SUNTOUR XCR 24" http://allegro.pl/amortyzator-sr-suntour-xcr-24-pivoty-czarny-i2171625795.html 3 RST Capa T 24" http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=4849&&id_pod_kat=16&&id_kat=2 Wiem że one są produkowane pod rowery dziecięce wiec też myślę że maja odpowiednią do masy sztywność-dobrze myślę ? A jeśli macie inne propozycje to oczywiście je też rozważę . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Bierz XCR chyba najlepsza kultura pracy wśród tych co wymieniłeś ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 XCR zdecydowanie. Najbardziej miękka sprężyna. W dodatku największy skok. Wyciągniesz elastomer i może zalejesz jej olejem to może będzie całkiem przyzwoicie pracował pod siostra. Chociaż i tak z przesiadki z ZOOM'a to będzie ziemia a kosmos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 A jakie hamulce są tam zamontowane? Jeśli tarcze a przy okazji wyhaczysz na allegro jakiegoś widła do 26" z możliwością zmniejszenia skoku do 80 mm, to też dobrze na tym wyjdziesz. Powyższe widelce dedykowane są pod cięższą osobę niż(zakładając) waży Twoja siostra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi mrmorty siostra waży ok 32 kg czyli do cięższych nie należy. A hamulce ma zwykłe v-brake. Gdyby miała tarcze to nie było by problemu bo miałem amor pod 26" ze skokiem 80mm i też o tym myślałem. Myślalem nawet zrobić jej 64er'a ale suport by był za wysoko . A są jakieś możliwości aby któryś z tych amorów bądź inny przerobić na miękki odpowiedni pod w.w. masę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 23 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Są szanse przy minimalnych nakładach. Powstał projekt przeróbki XCR'a na powietrze - zerknij do działu amortyzatory - przykleiłem go dla potomnych. Mam też pomysł jak przerobić Gilę(bo robota banalna - zerknij jak przerabiałem Darta3) ale to za jakieś 2-3 tyg najwcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.