radeks23 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Śruba nawet jak wykręcona na maksa, nawet jak jej tam by nie było i tak nie łańcuch nie został by zrzucony, bo jak widać na załączonym filmiku ramię uderza już o korpus. Korba nie była ruszana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Wpadłem na taki pomysł. Kiedyś słyszałem, że w rozwiązaniu zintegrowanej osi daje się plastikowe podkładki, które lubią pękać. Może Ci pękła jeżeli takie miałeś założone i spadła. Wtedy korba mogłaby się przesunąć w stronę ramy. Wtedy prawdopodobnie byłby luz na korbie. Już mało prawdopodobne, ale może trafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Wszystko jest sztywne, podkładka też wygląda OK Muszę zobaczyć jak to wygląda u kogoś z podobną korbą i taką samą przerzutką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Jak na złość w żadnym sklepie nie mogę znaleźć roweru z taka przerzutką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ja bym spróbował dołożyć jakąś dodatkową cieniutką podkładkę od strony napędu. 1-2mm nie zrobi Ci różnicy w pedałowaniu, a możliwe, że zacznie to działać jak należy. Sprawdź jeszcze raz dokładnie szerokość mufy. Może tam jest jakaś drobna niedoskonałość miarowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 moja XT tak wygląda https://picasaweb.google.com/lh/photo/bflBV0XcHUJe0V_34rWXS-Z_X8VUYf98QbD0nQ8eFN0?feat=directlink ja obstawiam że coś wpadło do środka itp rozumiem że działała ok i nagle przestała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Tak dokładnie, wieczorem było wszystko OK a na drugi dzień już nie. PS. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Temat troche stary ale skoro dostałem do zrobienia rower na SLXie to zrobiłem zdjęcie. rower praktycznie cały na SLXie, jedynie tylna zmieniarka XT. pod suportem dwie podkładki po prawej stronie. od samego początku ( rower kupiony jako nowy ) były problemy z rzucaniem na 22t. wodzik opiera się o wewnętrzne ogniwo i nie ma możliwości by się przesuną bliżej ramy. brakuje niewiele ale to wystarcza by zmiana biegu była opóźniona. ale jest pewne rozwiązanie-trzeba stosować przednie przerzutki od SRAMa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 No tak, dokładnie u mnie wygląda podobnie jak na zdj. Ale dlaczego dopiero od teraz to przestało działać? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 tego odgadnąć nie mogę. w rowerze który robiłem było tak od nowości. przerzutka by oprzeć się na ramie potrzebuje jeszcze z 4mm tak więc dało by się ale dlaczego się nie da? trzeba by kogoś z shimano zapytać. ale z tym że działało i przestało to ja nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radeks23 Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Problem rozwiązałem, docisnąłem prowadnicę ręką i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Proste rozwiązana zawsze są najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.