TPD Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Witam wiem że było bardzo dużo tematów i ogólnie czytałem o wszystkim lecz albo aukcje wygaszone albo zero opini o sprzęcie mam zamiar kupić jakieś oświetlenie rowerowe lecz nie wiem jakie szukałem na wlasną rękę lecz zdjęcia są przerabiane znalazłem coś takiego ale chyba to jest g**** : Latarka CREE XM-L T6 XML 820lm + AKU + 2 ŁAD HIT! (2169926513) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo coś takiego mam na oku Sigma Sigma lampka przednia LIGHSTER z ĹadowarkÄ / OĹwietlenie lecz chce jakieś opinie może ktoś ma ?? ktoś poleca lub ma jakieś doświadczenie ?? rowerek mozna mój zobaczyć bo dodałem ogólnie jeżdżę po terenie i bezdrożach gdzie oświetlenie jest potrzebne nie jeżdżę aż tak bardzo szybko że potrzebuje jakieś lampy za 500zł prosze o opinie i może jakieś inne
mklos1 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Ja mam 2x http://allegro.pl/latarka-skyray-cree-xm-l-xml-1000lm-aku-nowosc-i2201035224.html Wady? 1000 lm to ściema. Z pomiarów prądu i charakterystyki diody wynika, że latarka ma nieco ponad 400 lm. Zalety? Solidnie wykonana. Twoja propozycja? Być może wystarczy do bezpiecznego przemieszczania się w ciemności, ale do sprawnego przemieszczania się - chyba trochę za mało. Z doświadczenia zakładam, że latarka ma nie więcej niż połowę deklarowanego strumienia.
TPD Napisano 21 Marca 2012 Autor Napisano 21 Marca 2012 mam na oku trzy LAMPA ROWEROWA MacTronic NOISE aż 300 LUMENÓW! (2222233944) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. sigma Lightster XML-T6 NA ROWER + CZOŁÓWKA 1200 LUMENÓW (2220988765) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. max 200zł mogę wydać
softnet Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Ja mam ok 120zł, też właśnie pomyślałem o tej z 1 posta bo jest za 120zł z całym kompletem. Wiem, że 800lm to ściema, ale takie 500 pewnie by mi wystarczyło. Ma ktoś może jakieś testy czy cokolwiek. Nie stać mnie na latareczke grega bo to wyjdzie 300zł... Skoro świeci max 75 minut to chyba jest dobra? Jakoś mega nie zalezy mi na jakości itp. Na nocne wypady też super często nie jeżdżę, przyda się po porostu podczas nocnych powrotów. Ktoś coś doradzi?jakieś ultrafire czy coś? Dziękuję bardzo.
partyzant Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Mam Mactronic MLF-1W i jestem zadowolony, oczywiście to zadowolenie zmniejsza się wraz z napięciem w bateriach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.