Skocz do zawartości

[800-900] mtb,opinia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Chciałbym kupić MTB do miasta/bezdroża. Wypatrzyłem na allegro rower:

ROWER ENDURO TRIAL M19

HIT!! ! ROWER ENDURO TRIAL M19" !! ALUMINIUM (2193824471) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do wydania mam około 800-900 zł.

Sprzedawca ma dość dobre komentarze, Piszą, że są : "autoryzowanym punktem sprzedaży rowerów takich marek jak: KROSS, UNIBIKE, GIANT". Rower mi się podoba, wygląda na dość solidny.

Na tej aukcji sprzedawca deklaruje, że rower jest "KROSS'a" , spotkałem na innej aukcji ten sam rower, gdzie sprzedawca nic nie wspominał o "KROSS'owych korzeniach". Co sądzicie o tym rowerze ?

Jutro będę dzwonił do sprzedawcy i pytał co i jak, natomiast chciałbym znać i Waszą opinię.

Pozdrawiam

Piotr

Napisano

Taki z niego enduro jak ze słonia baletnica ;)

Jak nie jeździsz po lasach i górach kup coś ze sztywną rama, a nie pożałujesz :)

Napisano

Taki z niego enduro jak ze słonia baletnica ;)

Jak nie jeździsz po lasach i górach kup coś ze sztywną rama, a nie pożałujesz :)

Mam 1.70 , roweru potrzebuję do przemieszczania się, czasem do zabawy. Miasto jak miasto, chciałbym poskakać po krawężnikach, od czasu do czasu wypad do lasu. Skakać na nim jakoś szczególnie nie będę. Na rowerach się słabo znam, jeździłem na motocyklach, ale teraz chce kupić rower. Powiedz mi, co w nim jest do bani? Na pewno jesteś w stanie powiedzieć więcej ode mnie ;)

Napisano

Najtańsze z najtańszych. W dodatku ten tylny amortyzator niewiadomego pochodzenia. Może podwykonawca był KROSS, bo rzeczywiście wyglądają niektóre części całkiem podobnie jak do starych KROSS'ów V3 i V2.

Osobiście odradzam. Za 900zł można coś ze sztywną ramą zdobyć i dużo lepszej jakości.

Taki z niego enduro jak ze słonia baletnica

Dokładnie!

Arkus Vip zbiera dobre opinie. Możesz tez poszukać czegoś innego ale z lat 2010, albo 2009. Wtedy można było zdobyć coś porządnego i za małą kasę. Obecne roczniki to prawie nie schodzą poniżej 1100zł.

Napisano

http://www.rowerzyst...-6.0-deore.html <- w tej cenie lepiej nie kupisz było tego miliony na forum W TEJ CENIE TYLKO ARKUS

Ok, rozejrzałem się po allegro i w sumie z "czegoś ciekawszego" znalazłem KANDS'a ENERGY 1300

http://allegro.pl/kands-energy-1300-acera-na-tarczowych-shimano-19-i2217945657.html

Co byście wybrali ? ARKUSA VIP 6.0 czy tego KANDS'a ?

Co powiecie o specyfikacji KANDS'a ?

Napisano

Zdecydowanie Arkusa! Ten Kands zahacza o makrokesz. W dodatku te hamulce tarczowe. Aukcja zrobiona typowo pod ludzką niewiedze. Ktoś zobaczy "łał, tarczowe hamulce ma! i tak tanio! biere to! :woot: ", a potem trzeba się męczyć z takim "rowerem".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...