zibra Napisano 23 Marca 2012 Autor Napisano 23 Marca 2012 Felt wyraznie krotszy przy 17.5 calach, a na 19,5 bez przymiarki sie nie porwe po ostatnich doswiadczeniach na pewno. Merida HFS kosztuje w 18 calach 900zl, wazy 1600gram z zaciskiem i ma rozstaw kol 1072mm, wiec troche wiecej. Zaczynam miec watpliwosci czy znajde w takiej cenie cos lepszego. Rockhopper to bedzie pewnie wydatek 400-500 zl wiecej, a czy do konca usprawiedliwiony przy HFS? Moge ewentualnie wyrwac Reactiona za ok. 1000zl z ebay.
Obes Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 a na 19,5 bez przymiarki sie nie porwe po ostatnich doswiadczeniach na pewno Felt 19" jest jeszcze dłuższy niż Spec 19". mam taką ramę - jest dłuuuga Bierz rame jaką uważasz, ja tylko wyraziłem swoją opinie, decyzja zawsze powinna należeć do kupującego ...
kadargo Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Zibra tylko nie kup przypadkiem Reactiona bo się Obes obrazi. ...a to taka świetna rama.
Obes Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Może sobie kupić co chce, to jego kasa i jego jazda, jak źle wybierze to nie będzie mój ból.
zibra Napisano 23 Marca 2012 Autor Napisano 23 Marca 2012 Wybiore prawdopodobnie z tych trzech przy czym wyrazna roznica w cenie skresli ktorys z modeli, a tego sie przy Rockhopperze troche obawiam. Co prawde mialem chrapke na Scotta za niecale 1300zl, ale wole wydac troche mniej, a i tak miec rame z gornej polki alu. Szczegolnie przy tym co mam co ciagle podkreslam. Mam czas dopoki nie przyjda hamulce, bo kola i amor juz czekaja:)
zibra Napisano 26 Marca 2012 Autor Napisano 26 Marca 2012 Dzieki odezwowi forumowiczow natrafilem na cos oryginalnego i IMO w dobrej cenie. Dodatkowo rozmiar to niecale 19 cali i dosyc ciekawa geometria. Na testy trafi do mnie rama Carver Pure:) Na inne, drozsze zabawki mam czas, tym bardziej, ze juz troche sie wykosztowalem na naped, kola, amortyzator i hamulce. Czas pojezdzic:) http://www.voila.pl/201/cks4x/index.php?get=1&f=1 Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.