Skocz do zawartości

[rama] finalny wybór

zibra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Felt wyraznie krotszy przy 17.5 calach, a na 19,5 bez przymiarki sie nie porwe po ostatnich doswiadczeniach na pewno.

Merida HFS kosztuje w 18 calach 900zl, wazy 1600gram z zaciskiem i ma rozstaw kol 1072mm, wiec troche wiecej. Zaczynam miec watpliwosci czy znajde w takiej cenie cos lepszego. Rockhopper to bedzie pewnie wydatek 400-500 zl wiecej, a czy do konca usprawiedliwiony przy HFS?

Moge ewentualnie wyrwac Reactiona za ok. 1000zl z ebay.

Napisano
a na 19,5 bez przymiarki sie nie porwe po ostatnich doswiadczeniach na pewno

Felt 19" jest jeszcze dłuższy niż Spec 19". mam taką ramę - jest dłuuuga :blink:

Bierz rame jaką uważasz, ja tylko wyraziłem swoją opinie, decyzja zawsze powinna należeć do kupującego ...

Napisano

Wybiore prawdopodobnie z tych trzech przy czym wyrazna roznica w cenie skresli ktorys z modeli, a tego sie przy Rockhopperze troche obawiam. Co prawde mialem chrapke na Scotta za niecale 1300zl, ale wole wydac troche mniej, a i tak miec rame z gornej polki alu. Szczegolnie przy tym co mam co ciagle podkreslam.

Mam czas dopoki nie przyjda hamulce, bo kola i amor juz czekaja:)

Napisano

Dzieki odezwowi forumowiczow natrafilem na cos oryginalnego i IMO w dobrej cenie. Dodatkowo rozmiar to niecale 19 cali i dosyc ciekawa geometria. Na testy trafi do mnie rama Carver Pure:)

Na inne, drozsze zabawki mam czas, tym bardziej, ze juz troche sie wykosztowalem na naped, kola, amortyzator i hamulce. Czas pojezdzic:)

http://www.voila.pl/201/cks4x/index.php?get=1&f=1

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...