Endriu888 Napisano 22 Marca 2012 Autor Napisano 22 Marca 2012 Sadziłem, że cc to ta sama rama co inne LTD widać po siodełku i geometri, że to rama ACID pomalowana na kolor anodyzowany Ja się nie zanam widzę tylko to co na stronie czyli, że seria LTD ma podwójne cieniowanie i niby według opisów technologii stop 7001, gościu w skiteam mówił, że CC nie ma cieniowanej ramy ale ile w tym prawdy to nie wiem tak czy siak na czymś musieli oszczędzić, dobry osprzęt kosztem gorszej ramy...........
Obes Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 lite różni od superlite ilość cieniowań.. To jest właśbnie różnica technologiczna
Basiq Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Endriu888 czy Ty potrafisz czytać ?Chyba nie, bo po raz kolejny piszesz BZDURY !!! Która rama jest ze stopu 7001 (?) - bo ja widzę, że ŻADNA !!! Cube produkuje ze stopów 7005 i 6061 i trzymaj się tego!!! A jeśli chcesz wiedzieć z jakiej jest ten który zamierzasz kupić - popatrz na naklejkę na ramie, tam będzie napisane wszystko... Obes - masz rację, czy ja napisałem, że technologia to coś innego (choć podejrzewam, że cała technologia to nie tylko ilość cieniowań )? Uzupełniłem jedynie Twoją wypowiedź choć teraz to sam się pogubiłem który stop jest podwójnie cieniowany
Endriu888 Napisano 22 Marca 2012 Autor Napisano 22 Marca 2012 Spoko namieszali i się już sam zakręciłem z opisu wynika, że rama cc ma te same kąty co acid bynajmniej według tabelki
Obes Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Spokojnie, po prostu LTD CC , nie ma wiele wspóllnego z pozostałymi LTD , "i tą sensacją kończymy" jak powiedział Clarkson
Endriu888 Napisano 22 Marca 2012 Autor Napisano 22 Marca 2012 Spoko wezme albo RACE albo SL a te anodyzowane modele też pod kątem estetycznym ani nazwy modelu nie mają np "LTD PRO" "LTD RACE"
Sol Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Wiesz - jakby to delikatnie ująć - to baaardzo mało znaczący szczegół.
Endriu888 Napisano 22 Marca 2012 Autor Napisano 22 Marca 2012 Wiem...........ale przez ten szczegół każdy anodyzowany model wygląda tak samo bynajmniej rama wygląda tak samo
karbeti Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 "bardzo nieproporcjonalna budowa anatomiczna (krótki tułów)" Chodzę po tym świecie już 34 lata i puki co takiej budowy u siebie nie stwierdziłem.
karbeti Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Twoja wypowiedź. Bo ja rozumiem że według ciebie każdy użytkownik Acida jest nieproporcjonalny.
Basiq Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Z Twojego stwierdzenia wynika moja (wcześniejsza) wypowiedź... ciekawe Nieproporcjonalnej budowy ciała może i nie masz, ale analfabetyzm wtórny na bank postępujący, bo z czytanie ze zrozumieniem też stanowi dla Ciebie problem Moja wcześniejsza wypowiedź mówiła o trzech sytuacjach w których geometria RFR (a więc nie tylko właścicieli Acidów) się sprawdzi... jedną z nich była nieproporcjonalna budowa
Endriu888 Napisano 23 Marca 2012 Autor Napisano 23 Marca 2012 Ludziska dzięki za pomoc nie ładnie, że CUBE nazywa modelami LTD konstrukcje bliższe modelowi Acid ale cóż..........W jednym modelu to lepsze w innym co innego......
antho Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Przemyślałem temat jak sprzedadzą mi LTD SL za 4200zł to wezme niego ta sama rama co race czyli ta sama pozycja hamulce xt tyle, że widelec reba Wow, gdzie masz ten model po takiej niskiej cenie?
Endriu888 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 W sklepie internetowym wiele daje rabaty i upusty 10% każdy prawie daje a idzie się dogadać na więcej wystarczy szukać
adiF Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam. Mój pierwszy post na tym forum.Prypadkowo znalazłem ten temat. Chciałbym pomóc w zakupie wspomnianego cube ltd cc . Posiadam od niedawna ten rowerek rok modelowy 2010 jeszcze na napędzie 9ce i hamplach hayes ryde, reba sl .... . A więc do rzeczy . Mój drugi rowerek to kross a6 rama 17" a w zasadzi to już a8 z najlepszego rocznika 2007 z amorkiem tora , korbą truvativa firex itd. Jest to o tyle ważne w mojej wypowiedzi bo jak zapewne wiecie kross ma typowo sportową ramę , w połączeniu z mostkiem 10 cm i prostą kierką truvativ team pozycja kierownika jest dość pochylona , bardzo mi odpowiada ... ale niestety po dłuższych przejażdżkach bolały mnie plecy. Od jakiegoś czasu zachorowałem na nowy amor i tu tarfiła się okazja kupić cały rowerek jak w temacie cube ltd cc . Powiem szczerze na początku ciężko było się przestawić na krótszą ramę , bo tu macie rację pozycja jest bardziej wyprostowana . Parę rundek po mieście i obawa jak to będzie w terenie , podjazdy , zjazdy, itd. I tu po pierwszych kilometrach pojawia się szeroki uśmiech na ustach w jak zwinna ta maszynka jest w terenie . Podjazy co prawda zaliczyłem mało techniczne ale już w zjazdach został dobrze sprawdzony . Wąskie scieżynki , rozorane leśne dukty po sciąganiu drzew z lasu , strome zjazdy na pełnej szpuli to jego miejsce . Jest zwinny i zwroty czego troszkę brakowało w krosie . Przepraszam jutro dokończę wypowiedź.
adiF Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Witam. Mój pierwszy post na tym forum.Prypadkowo znalazłem ten temat. Chciałbym pomóc w zakupie wspomnianego cube ltd cc . Posiadam od niedawna ten rowerek rok modelowy 2010 jeszcze na napędzie 9ce i hamplach hayes ryde, reba sl .... w/g opisu z rama wykonana z alu superlite Double Butted 7005 ,waga z pedałkami author A-comp 12,5 kg, to info dla zdezorientowanych z opisów producenta . A więc do rzeczy . Mój drugi rowerek to kross a6 rama 17" a w zasadzi to już a8 z najlepszego rocznika 2007 z amorkiem tora , korbą truvativa firex itd. Jest to o tyle ważne w mojej wypowiedzi bo jak zapewne wiecie kross ma typowo sportową ramę , w połączeniu z mostkiem 10 cm i prostą kierką truvativ team pozycja kierownika jest dość pochylona , bardzo mi odpowiada ... ale niestety po dłuższych przejażdżkach bolały mnie plecy. Od jakiegoś czasu zachorowałem na nowy amor i tu tarfiła się okazja kupić cały rowerek jak w temacie cube ltd cc . Powiem szczerze na początku ciężko było się przestawić na krótszą ramę , bo tu macie rację pozycja jest bardziej wyprostowana . Parę rundek po mieście i obawa jak to będzie w terenie , podjazdy , zjazdy, itd. I tu po pierwszych kilometrach pojawia się szeroki uśmiech na ustach w jak zwinna ta maszynka jest w terenie . Podjazy co prawda zaliczyłem mało techniczne ale już w zjazdach został dobrze sprawdzony . Wąskie scieżynki , rozorane leśne dukty po sciąganiu drzew z lasu , strome zjazdy na pełnej szpuli to jego miejsce . Jest zwinny i zwroty czego troszkę brakowało w kross`ie . Myślę , że wybór pomiędzy race a cc to preferowana pozycja kierownika , wiąże się z jednej strony z lepszą zwinnością cc i z drugiej strony większymi możliwościami na podjazdach race . Ale myślę ,że da sie tą niedoskonałość troszkę zniwelować lepszą oponą , dłuższym mostkiem i zmianą balansu ciała . No i rzecz dość ważna , na dzień dobry mamy prawie całą grypę XT w ważniejszych elementach . Elementem odstającym od reszty są hamulce hayes sroker ryde , u mnie pracują z spiekanymi klockami clarck`s być może jeszcze nie do końca dotarte. Mam nadzieję,że pomogłem w jakimśstopniu w wyborze roweru .
Adamspeed Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Heh ja rowniez zastanawiam sie nad cube ltd cc z 2011r za 3700zł Tyle,ze nie mam zielonego pojecia jeżeli chodzi o troszke lepsze rowerki mtb-jeszcze do niedawna 10 letni rower mtb za 1000zł :/ a teraz chciałbym cos troszke lepszego a co do amorków to nic a nic nie wiem. mam pytanie czy jest to amorek powietrzny w tym kubusiu ltd cc? Bo mam zamiar kupic go na spółke z ojcem a ja waze 60pare kg a on ok 90-100 stąd uważam, ze musi byc w mym rowerku własnie amortyzator powietrzny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.