RzemieN Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam Jak zaznaczylem w temacie mam zamiar zakupic oponki do mojego roweru z nieco niskiego budzetu decyduje sie na Kendy bo chce jak najszybciej jezdzic Uwage zwrocilem na bardzo tanie oponki marki kenda, a dokladniej modele Nevegal / Blue Groove. Zwracam sie z prosba o dobranie najlepszej konfiguracji przod/tyl, a moze jednak cos innego niz kenda proponujcie Moje wymagania : Rozmiar: 26*2,3m MINIMUM Opona bedzie uzywana w terenie ale nie mokrym chcialbym aby tez nie stawiala wielkich oporow w miescie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobi Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Miałem ten zestaw Kendy przez pewien czas...oponki OK, niestety mają bardzo miękkie boki. Osobiści polecam cos od Maxxis - oponki o klase wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Na Blue Groove 2,1" śmigam - w mieście czy to mokro czy sucho, to trzymają się nieźle, opory toczenia da się znieść. Jak jest twardo, to także dają rady, ale jak troche bardziej niestabilnie, to nagle nie mamy wogle przyczepności. Blue Groove są proponowano w Kitach do Jackala(SantaCruz), więc raczej by byle czego nie proponowali Myślę że Ci 2.35" do miasta by stykneło, bo Nevegale nie mają takich płaskich klocków jak BlueGroove Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.