Skocz do zawartości

[kask] Rudy Project Sterling - potrzebuje foto daszka

colarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dostałem na urodziny kask,

chcialem zamontowac daszek i po godzinie prob, nerwy mi puscily,

Mam obawy że daszek dolączony do kasku nie jest od tego modelu,

Zaczełem szukac po necie zdjec samego daszku niestety bez rezultatu,

jedyne co znalazlem to kilka zdjec kasku z zalozonym daszkiem ale zbytno dobrze nie widac,

ale z tego co widze to prawdopodobnie moj daszek jest inny, hmm

Dlatego tez uzytkownikow Sterlinga prosil bym o foto daszka,

Bede wdzieczny

mmh no to dziwne,

Bo ze zdjec wychodzi ze mam taki sam daszek,

a mozesz mi naswietlic gdzie wchodza zaznaczone przezemnie elementy?

1. na kasku czerwonym tego nie widac?

2. one ida pod spod, zeby daszek nie latal?

81823768.jpg

Uploaded with ImageShack.us

52907260.jpg

29534309.jpg

Na zdjeciu element oznaczony 1. nijak mi nie pasuje, pod spod go nie wloze, na sile wciskac w styropian to chyba nie tedy droga?

poza tym jak wspomnialem na kasku czerwonym tego elementu (1) nie widac,

No i ogolnie rzecz biorac na tym czerwonym kasku daszek w tym miejscu gdzie znajduje sie element (1) jest inaczej wyprofilowany,

Ukaniex , Ty masz taki kask czy poprostu znalazles zdjecia w necie?

..................................

Na obecną chwile udało mi sie ustalić; że sa dwa rodzaje daszków, inny dla rozmiaru S/M i inny dla L,

Mnie interesuje foto daszka S/M

Sprzedajacy odpisal ze daszek musi pasowac, izeby na spokojnie go zamontowac,

Po 2 godzinach naprawde mam dosc,

a nie uwazam sie za slabego manualnie i zalozenie takiego daszka nie powinno zajac dluzej niz 30sekund

tyle to mniej wiecej trwalo z modelu actyum,

W ciekawosci i pelnej zlosci,

wpisalem na ebayu, i wyskoczyla aukcja daszka do Sterlinga;

http://www.ebay.de/itm/Rudy-Project-Sterling-Visier-Fahrradhelm-schwarz-neu-unbenutzt-/330700857249?pt=Fahrrad_Zubeh%C3%B6r&hash=item4cff4e9fa1

gdzie nie ma tych elementow zaznaczonych przezemnie nr (1)

i widac ze jest to daszek taki jak w tym kasku czerwonym,

Czekam jeszcze na odpowiedz od dystrybutora

Dzieki za info,

Moze i masz racje, ale

na allegro jest kask Sterling s/m i wlasnie ma daszek bez tego elementu (1)

http://allegro.pl/kask-rowerowy-rudy-project-sterling-rozm-54-58-i2223113775.html

Poza tym, daszek zalozony, moze i na sile? (dziewczyna zakladala, ja sie poddalem nie chcialem nic polamac)

Ale w takim razie z kasku/daszku nie moge byc zadowolony (chodzi o walory estetyczne),

poniewaz po zalozeniu daszku, slady jakie narobil w styropianie,od spodu, od gory, obdarl naklejke,

Jak to moze byc ze po zalozeniu daszka plastiki dotykają o naklejke, rysujac/zdzierajac ją?

Wydaje mi sie ze w kasku o wartosci ~450 zl nie powinno miec to miejsca,

i daszek powinnien idelanie pasowac nie 'niszczac/nieingerujac' w inne elementy,

,

nawet nie chce sobie wyobrazac jak ten kask bedzie wygladal po 50 razach sciagniecia/zalozenia daszka,

Wiec jak dla mnie, Rudy project to wysoce przesadzona marka,

Chyba ze obecnie wszystkie kaski na rynku tak wygladaja? (made in china, niekontrolowana jakosc wykonania)

dla porownania mam kask za 100zl, i faktycznie mocowania pasków, zapiecia, wygluszenia/gabki są gorsze niż w Rudym,

ale jesli chodzi o samo wykonanie kasku, odlew skorupy styropianu, to ja nie widze roznicy,

(moze poczuje jak przywale w drzewo?)

a nawet moge stwierdzic ze w kasku za 100zl daszek o nic nie obciera, zaklada sie go jak i sciaga bez problemowo, bez zadnego uszczerbku dla kasku,

gdzie w Rudym po wielu probach zalozenia udalo sie go zalozyc, ale tak jak wygladają miejsca gdzie daszek styka sie z kaskiem to porazka,

Jak dla mnie , jesli mialbym po raz kolejny szukac kasku w takiej cenie to na pewno nie Rudego

W moim "1" jest umiejscowiona jak w załączniku,a "2" wchodzi pod kask.Co do obcierania to faktycznie te dwa środkowe nieopisywane dotąd elementy minimalnie obtarły naklejki od przodu kasku ale trzeba się przyjrzeć z bliska,żeby to dostrzec.Moim zdaniem to szczegół,a kask jak dla mnie spełnia swoje zadanie bardzo dobrze.

Najkon, masz racje to szczegol (obdarta naklejka/powgniataty styropian, wazne zeby dobrze chronil glowe, i nie rozlecial sie na drobne kawalki po uderzeniu),

ale wydaje mi sie ze ~450zl za kask to nie malo? i nawet taki drobny szczegol nie powinnien miec miejsca,

Ja nie zaprzeczam ze kask spelnia swoje zadanie bardzo dobrze, jeszcze nie mialem okazji w nim jezdzic lub przywalic w drzewo :)

• 3 miesiące temu...

Podepnę się pod temat bo tu tylu użytkowników tego kasku. Na ile jest ten kask wygodny? czy pasuje na "standardową" głowę czy jest jakoś udziwniony w rozmiarze?

Pytam bo chcę kupić a nie bardzo wiem gdzie mogę taki przymierzyć w okolicach Poznania

Sorry za OT

Podepnę się pod temat bo tu tylu użytkowników tego kasku. Na ile jest ten kask wygodny? czy pasuje na "standardową" głowę czy jest jakoś udziwniony w rozmiarze?

Mogę Ci odpowiedzieć, chociaż nie mam takiego kasku...

...Rudy Project Sterling jest ZARĄBIŚCIE wygodny (podobnie zresztą jak inne kaski Rudyego) -- a to za sprawą takiej siatki, do której skorupa jest przymocowana.

Przynajmniej dla mnie, a łeb, uwierz mi, mam w obwodzie niemały... (czasem nawet największe rozmiary od niektórych producentów są dla mnie za małe).

Obiecuję sobie, że kupię któregoś R.S. po sezonie, jak nieco potanieją -- a mój Met 99' pójdzie na zasłużoną emeryturę :)

Kask jest bardzo wygodny. Do wyboru masz dwie rozmiarówki S/M (54-58) i L (58-61).

W komplecie masz wkladki z siatka i bez. Ja osobiscie założyłem wkładki bez siatki, bo z siatką bym się zagotował ;)

Swój kask sprzedałem, ale biore ten sam model tylko inny kolor. Jeszcze do kompletu mam okulary Rudy Noyz.

Pytam bo chcę kupić a nie bardzo wiem gdzie mogę taki przymierzyć w okolicach Poznania

Sorry za OT

Kask jest wygodny - przynajmniej dla mnie,podstawą jest ze musisz kazdy kask przed zakupem przymierzyc

wydac ~~470 zeta łatwo ,ale potem żałowac ze zle leży,brrrrrr.

Ja kupowałem w Ustroniu ( 43-450 Ustroń ul. 3 Maja 24a tel./fax (033) 854 48 02 www.gregorio.pl gregorio@gregorio.pl) zadzwon do nich i sie zapytaj czy gdzies w twoim woj.idzie dostac.

Uwazaj na rozmiar przymierz wiekszy i mniejszy -uzywaj pełnej regulacji z tyłu.

No wiesz kupić można przez net i po przymiarce zawsze można oddać ale to takie rozwiązanie "na siłę". Wolałbym gdzieś przymierzyć żeby wiedzieć czy dobrze leży ale niestety jakoś te produkty nie są zbyt popularne w sklepach rowerowych.

farmer a jaki modej Rudego chcesz kupic?

Tutaj masz model Sterling RUDY PROJECT-STERLING kask rowerowy - Internetowy sklep rowerowy | CTbike.pl | Shimano | części lub na sklep rowery nowa kolekcja merida rowery scott kellys hercules rowery czesci akcesoria jamis orbea shimano mavic rock shox maxxis schwalbe continental elite rudy project - Sklep rowerowy rowery Merida Scott Kellys serwis rowerowy serwis Shimano Mavic Rock Shox Shimano, części Shimano rowerowe

Najlepiej dowiedzieć się w RudyProject Polska czy maja rozmiar kasku w malowaniu jakie nas interesuje, bo dzięki temu

sklep będzie mógł sprowadzić. Ja polowałem na Yellow/Blue Flue Mate rok temu, ale za długo musiałbym czekać na to aż dojdzie dostawa do RP i kupiłem inny kolor. Teraz kupuję Yellow/Blue taki jaki chciałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...