Borys85 Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Witam wszystkich na forum, chciałbym się Was poradzić odnośnie zakupu roweru MTB, który po pierwsze będzie mi służył jako transport do pracy, a także na wypady wakacyjne do lasu itp. Przez ostatnie kilka lat nie jeździłem prakrtycznie w ogóle na dwóch kółkach, poprzednio miałem rekreacyjny rower z supermarketu. Z racji, że jazda MPK po Poznaniu staje się coraz bardziej nieznośna, postanowiłem zainwestować w jakiś skromny rowerek do około 1500zł. Poczytałem wiele wątków na tym i innych forach i zdecydowałem, że najodpowiedzniejszy dla mnie będzie MTB. Odwiedziłem także kilka sklepów i poznałem mniej więcej swoje typy, a Was proszę serdecznie o ich weryfikację oraz sugestie odnośnie modeli, których nie widziałem. Myślę, że nie będę zamieszczał tu szczegółowych specyfikacji konkretnych rowerów, żeby wątek był bardziej przejrzysty i czytelny, oprę się jedynie na wymienieniu konkretnych modeli: Trek 3700 Disc 2011 - 1550zł Kross Hexagon X6 2012 - 1600zł Author Solution 2011 - 1400zł Z racji, że specyfikacje nadal niewiele mi mówią, część nazewnictwa poznałem w przeciągu ostatniego tygodnia, to samo przeczytanie przeze mnie nazw poszczególnych części zupełnie nic mi nie daje. Nie mam również możliwości obejrzenia wszystkich rowerów w jednym miejscu, a jak wiadomo każdy sprzedawca będzie zachwalał własny towar. Rowery te wybrałem więc głównie na podstawie tego, co widziałem w sklepach (wizualnie) Prosiłbym Was o opinie, który z tych rowerów jest najgodniejszy uwagi i krótkie opowiedzenie "jak laikowi" dlaczego akurat ten, lub jaki jest stowsunek ceny do jakości oraz, co jest dla mnie bardzo ważne, jakie są późniejsze koszty serwisowania itp. PS. chciałbym kupić nowy rower, najlepiej w sklepie stacjonarnym, gdzie mogę na niego usiąść, przymierzyć się, ewentualnie pokręcić nieco nosem pozdrwwiam Borys
SzymonKa378mierczak Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 O, witam poznaniaka. W jakich sklepach byles? Ja sie wybieram niedlugo do Rowerowni (maja Krossa Level A2 nad ktorym sie zastanawiam) ale poza tym sklepem nie znam zadnych z rowerami Kross/Merida/Unibike
Borys85 Napisano 21 Marca 2012 Autor Napisano 21 Marca 2012 Cześć, byłem właśnie ostatnio w tej Rowerowni, miły sklep, a natrafiłem przypadkiem jak wracałem z pracy - na stronie Kross'a masz inne adresy dealerów w Poznaniu. I byłem jeszcze w Colex na Kochanowskiego - ten z kolei znam, bo za dzieciaka mieszkałem w okolicy. Nie wiem gdzie się teraz udać i co oglądać..
SzymonKa378mierczak Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Cześć, byłem właśnie ostatnio w tej Rowerowni, miły sklep, a natrafiłem przypadkiem jak wracałem z pracy - na stronie Kross'a masz inne adresy dealerów w Poznaniu. I byłem jeszcze w Colex na Kochanowskiego - ten z kolei znam, bo za dzieciaka mieszkałem w okolicy. Nie wiem gdzie się teraz udać i co oglądać.. Tez mieszkam niedaleko Colexa, ale rzadko tam bywam - nieprzyjemna obsluga. Jak juz potrzebuje cos zrobic, to do Faryniarza na Poznanskiej ide. Z innych sklepow, slyszalem ze Decathlon ma dosc spory wybor, no i Bikland.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.