Skocz do zawartości

[rama] budżetowy full czyli Poison Arsen czy Kellys Beast

strzelas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam składam budżetowego fulla, zakupiłem rower celowo na zbyt dużej ramie, właściwe dla osprzętu (scott g-zero). Rower cały na Deore LX. Stx, damper Manitou radium (chyba 165cm) i RS Recon z blokadą (solo air 100mm?) Chciałbym wymienić w nim ramę na coś taniego. Znalazłem na allegro nową ramę Poison Arsen za 699 i taką cenę jestem w stanie zaakceptować i uznaje to za górny próg. W tej cenie jeszcze jest Kellys Beast (499). Rama może być też używana ale w tej chwili nic nie ma ciekawego.

Pytanie do Was co polecacie?

Rower potrzebuje do enduro/lekki freeride w Wielkopolsce. Mam dwie drogi:

- składać na ramce Posion, z czasem dokupić inny amortyzator około 140mm skoku, i teraz cieszyć się jazda na Reconie i Radiumie, lub

- posprzedawać damper, amor, rame. Kupić fajną ramę HT i porządny amortyzator na przód?

Co myślicie o ramie Poison na obecnej konfiguracji (radium/recon) późniejszej rozbudowie. Jak wypada w stosunku do Kellysa Beasta ( liczy się kasa). Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji. Pozdrawiam.

• Mod Team

Dzięki Sznib za wykład. Czyli najlepiej dla mnie byłoby pozbyć się ramy z damperem, a na razie od biedy zostawić tego recona. Nie wiem jaka długość tego Manitou Radium bo jeszcze roweru nie mam, a są 2 długości 165 i 190cm. Ale i tak wiem, że przydałby się damper ze sprężyną. No nie wiem, muszę to przemyśleć sam nie wiem czego potrzebuję, ciężko mi kupić ramę za tysiaka płacąc teraz mniej za cały rower ;) Myślę, że co by to nie było to i tak przesiadka z 19kg delty sport będzie dużym skokiem do przodu. Dzięki Panowie.

Jakby kogoś interesowało jak to się skończyło to już piszę :) Kupiłem ramę do XC Accent El Norte, wdrożę się trochę w jazdę po 3 latach przerwy i ew. później coś zakupie innego :) Zrobiłem tak dlatego, że osprzęt w obecnym rowerze mam do XC, obręcze, piasty raczej by nie wytrzymały, a poza tym Recon 351 100mm też się raczej do skoków nie nadaje :) pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...